FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 11 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 11 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


Karangan : GURU SAYA

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Karangan : GURU SAYA

Post by Jasmine on Fri May 16, 2008 9:08 pm

First topic message reminder :

Baiklah, sempena hari guru, cuba adik2 buat karangan bertajuk GURU SAYA. Nanti kita akan bersama2 membincangkannya sehinggalah ia menjadi satu karangan yg baik. Cuba tulis panjang2.

Kalau dpt, cuba gunakan konsep 5W1H (WHAT, WHERE, WHEN, WHO, HOW, WHY), supaya isi lebih banyak, teratur & tdk bertindih. Susunan 5W1H boleh diubah2 mengikut jalan cerita anda.

Murid2 boleh membuat karangan masing2. Cuba ya, jgn tak cuba...
avatar
Jasmine
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 88
Registration date : 04/05/2008

View user profile

Back to top Go down


Re: Karangan : GURU SAYA

Post by fify on Sat Nov 21, 2009 3:52 pm

Saya pelajar Form 1 DI SMK KAMPUNG JAWA KLANG. Saya suka subjek MATHEMATICS..Nama guru subjek saya PUAN CHONG HUIE NAH....Beliau sangat baik...
avatar
fify
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 89
Age : 20
Location : Malaysia
Humor : jadi lah diri sendiri..
Registration date : 25/08/2009

View user profile http://fifymbf.hi5.com

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by muhammad farid deen on Sat Nov 21, 2009 4:24 pm

name saye farid noob....guru saye puan linda...beliau sgt jahat n suke kat saye....saye pon suke die....ahahhaahhahahahahaha

muhammad farid deen
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 19
Age : 19
Location : taman fadason,kuala lumpur,malaysia
Humor : usaha tangga kejayaan goodluck
Registration date : 25/10/2009

View user profile http://www.everysmiles.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by atiqah on Mon Nov 23, 2009 8:11 pm

Nam guru saya ialah cikgu Zool Hilmy. Beliau seorang yang baik hati. Kadang- kadang cikgu Zool suka buat lawak ketika mengajar supaya kami tidak berasa bosan ketika belajar. Kadang- kadang cikgu Zool seorang yang serius.
avatar
atiqah
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 29
Age : 20
Location : SHAH ALAM
Humor : jangan putus asa kejayaan pasti di capai
Registration date : 12/11/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by azhari a on Tue Nov 24, 2009 12:06 am

nama sya azhari dan cikgu sya nama farid,cikgu saya seorang guru yang baik hati,cikgu saya seorang guru yang garang, murid-murid takut dgn cikgu farid,walaupun cikgu sya garang tetapi ia tetap cikgu sya yang baik hati .

azhari a
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 21
Age : 21
Registration date : 04/11/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by nur izz farhanah on Fri Feb 19, 2010 3:20 pm

Saya mempunya seorang guru yang amat garang dan tegas.Namannya Cikgu Norlia,tetapi saya tahu dia seorang yang baik hati dan peramah.Dia selalu memberi panduan pada saya setiap hari dan setiap masa. Dia mengajar saya bahasa melayu.Dia juga menegaskan saya supaya belajar dengan tekun dan selalu mendengar nasihat guru-guru mata pelajaran yang lain.Saya nasihatkan pada kawan-kawan supaya selalu menyayangi guru-guru kita.

nur izz farhanah
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 6
Registration date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by nur izz farhanah on Sun Feb 21, 2010 3:28 pm

cikgu ajarlah saya lol!

nur izz farhanah
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 6
Registration date : 19/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by shiqin on Fri Feb 26, 2010 9:58 am

hai cikgu


Last edited by shiqin on Fri Feb 26, 2010 2:06 pm; edited 1 time in total

shiqin
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 3
Registration date : 26/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by shiqin on Fri Feb 26, 2010 10:03 am

cikgu balaslah

shiqin
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 3
Registration date : 26/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by shiqin on Fri Feb 26, 2010 2:04 pm

shiqin wrote:Saya ada seorang guru yang bernama Puan Shuhaila.Dia seorang yang baik hati dan peramah.Dia selalu memberi semangat untuk murid untuk berlajar.Dia juga telah memberi ilmu kepada semua murid.Kita haruslah menghormati guru kerana dia memberi kita semangat dan mengajar kita.Walaupun dia seorang guru yang garang tetapi hatinya sangat baik. Jadi kawan-kawan haruslah ingat bahawa kita haruslah menghormati guru.

shiqin
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 3
Registration date : 26/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by adiex adz on Fri Feb 26, 2010 11:48 pm

cikgu..ajarla wat krgn..hehe Smile

adiex adz
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Registration date : 26/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by pocahontas on Sat Feb 27, 2010 12:20 am

ada diajar di atas tu bgmana buat karangan yg baik...
avatar
pocahontas
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 62
Registration date : 21/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by hee on Mon Mar 01, 2010 3:32 pm

Di sekolah saya diajar oleh beberapa orang guru.Guru kelas saya bernama.Cikgu Aishah.Cikgu Aishah baikorangnya.
Cikgu Aishah mengajar matapelajaran Bahasa Melayu,Matematik danSani Visual.
Sesama mengajar,Cikgu Aishah akan memastikan murid-muridnya faham. Dia akan membantu sesiapa sahaja yang mempunyai masalah dalam pelajaran.
Cikgu Aishah selalu berpesan supaya kami balajar dengan bersungguh-sungguh dan mendengar nasihat ibu bapa.


Last edited by hee on Mon Mar 01, 2010 3:52 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : cikgu)

hee
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 2
Registration date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by hee on Mon Mar 01, 2010 3:33 pm

hi What a Face Embarassed Very Happy study

hee
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 2
Registration date : 01/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by cxtan on Sun May 16, 2010 10:35 pm

saya ada sseorang guru

cxtan
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Registration date : 16/05/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by sharmila on Mon Jun 21, 2010 7:31 pm

i wanna karangan guru saya

sharmila
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Age : 18
Registration date : 21/06/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by Linnyna on Tue May 17, 2011 11:39 pm

Saya ada seorang guru. Nama guru saya Cik Lalitha. Beliau sudah berpindah setahun lalu. Beliau seorang yang baik hati dan peramah. Beliau mengajar saya semasa darjah 4. Pada Hari Guru yang lepas saya menghadiahkannya sebuah buka. Saya berasa sungguh gembira kerana mendapat guru yang baik seperti beliau.

Linnyna
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 5
Registration date : 17/05/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by Monicca on Wed Jun 01, 2011 10:58 pm

Setiap orang pasti mempunyai guru matapelajaran tersendiri, termasuk saya. Nama guru matematik saya ialah cikgu Kok.
Cikgu Kok mempunyai sikap yang garang, peramah dan baik hati. Setiapkali beliau mengajar kami matematik, saya selalu menumpukan perhatian terhadap pelajaran tersebut.
Cara beliau mengajar kami amatlah berkesan. Setiap kali peperiksaan tiba, saya akan menggunakan cara beliau mengajar kami.

Monicca
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 3
Registration date : 01/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by Monicca on Wed Jun 01, 2011 10:59 pm

Cikgu, tolonglah periksa karangan yang saya taip ini..

Monicca
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 3
Registration date : 01/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by Monicca on Wed Jun 01, 2011 11:01 pm

Razz

Monicca
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 3
Registration date : 01/06/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by Shortiepaws on Sat Sep 10, 2011 2:31 pm

Pasti setiap murid mempunyai seorang guru yang disukai dan disayangi. Begitu juga saya. Guru yang paling saya sukai ialah Pn.Rashimah. Beliau mengajar saya Bahasa Melayu. Beliau dikhabarkan bahawa seorang guru Bahasa Melayu yang paling berpengalaman , oleh yang demikian beliau telah dilantik sebagai Panitia Bahasa Melayu di Sekolah Convent Bukit Mertajam. Beliau adalah seorang guru yang penyayang. Walaupun beliau tidak tegas , beliau tetap dihormati atas sikapnya yang disenangi oleh murid - murid serta guru. Beliau juga telah banyak membantu saya dalam bidang penulisan. Saya menyayangi beliau dan berharap bahawa beliau kekal sejahtera dan diberi umur yang panjang. I love you


CIKGU JASMINE TOLONG CHECK. Thx.


Paws---------- afro

Shortiepaws
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 5
Registration date : 08/09/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by randy on Mon Sep 12, 2011 4:39 pm

gapo gtu..wth lol!

randy
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Registration date : 12/09/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by farah balqis on Mon Sep 12, 2011 5:00 pm

Guru saya seorang yang baik hati dan penyanyang terhadap murid-muridnya di sekolah.Saya dan kawan-kawan saya mengucapkan terima kasih kepada cikgu kerana sudah mengajar saya dengan penuh ikhlas.Dan saya memberi tumpuan semasa guru mengajar di hadapan.

farah balqis
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 27
Age : 17
Registration date : 11/09/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by farah balqis on Mon Sep 12, 2011 5:01 pm

Tolong berikan saya markah........... Very Happy Smile Laughing I love you

farah balqis
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 27
Age : 17
Registration date : 11/09/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by Admin on Mon Sep 12, 2011 5:52 pm

farah balqis wrote:Guru saya seorang yang baik hati dan penyanyang terhadap murid-muridnya di sekolah.Saya dan kawan-kawan saya mengucapkan terima kasih kepada cikgu kerana sudah mengajar saya dengan penuh ikhlas.Dan saya memberi tumpuan semasa guru mengajar di hadapan.
terlalu ringkas...
-jaga ejaan
-tdk boleh mulakan ayat dgn perkataan 'dan'

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by farah balqis on Mon Sep 12, 2011 8:20 pm

ooopppppp sorry............

farah balqis
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 27
Age : 17
Registration date : 11/09/2011

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : GURU SAYA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum