FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» talk in english, IF YOU DARE!
by Shureen Baskaran Wed Dec 17, 2014 1:12 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» soalan BM
by M.TASHVEENA* Mon Oct 06, 2014 1:52 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:37 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

» Attention !! Tlg Share Ramalan SPM tahun 2014
by icakus Thu Sep 11, 2014 10:31 pm

» Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?
by aqilah humaira' Thu Aug 28, 2014 10:05 pm

» paper 2 sangat susah!!..
by king danesh Thu Aug 28, 2014 9:50 pm

» Berapa Result UPSR anda?
by Najib Rosli Sat Aug 23, 2014 12:30 pm

» Newbie!!
by erwinmaya Tue Aug 19, 2014 5:49 pm

» KERJAYA SEBAGAI PEGUAM???
by dama Mon Aug 18, 2014 7:12 pm

» karangan bi paper 2
by Admin Sat Aug 16, 2014 12:54 am

» MATE FORM 3
by Samirah Halman Tue Aug 12, 2014 8:59 pm

» Laporan Aktiviti Gotong-Royong
by danessa alia Sat Aug 02, 2014 12:30 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


Karangan : Cita-cita saya53.312

Karangan : Cita-cita saya

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Karangan : Cita-cita saya

Post by amanda on Tue May 20, 2008 4:41 pm

First topic message reminder :

Hai kawan-kawan,saya Amanda. Tajuk karangan saya ialah 'Cita-cita saya.'

Seperti orang lain,saya juga mempunyai cita-cita sendiri. Cita-cita ialah kerjaya pada masa depan. Cita-cita saya ialah doktor. Saya ingin menjadi doktor kerana saya ingin membantu orang lain mengubati penyakit yang mereka sedang hadapi.

Kerjaya seperti doktor,bagi saya ia suatu pekerjaan yang sangat susah. Seorang doktor tidak mementingkan diri sendiri. Mengapa saya berkata demikian? Ia kerana seorang doktor sanggup pergi ke hospital pada lewat malam hanya untuk menyelamatkan seseorang daripada kehilangan nyawa!

Selain dapat mengubati orang,saya juga berpeluang belajar di luar negara. Sambil belajar,saya juga boleh melawati tempat-tempat yang menarik di negara tersebut. Oleh demikian,kawan-kawan menjadi seorang doktor bukannya mudah. Jika kita benar-benar ingin memiliki kerjaya pada masa depan,berusahalah dengan tekun.

Cikgu Jasmine,Cikgu Edy sila semak kerja saya... Neutral

amanda
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 313
Location: lahad datu, sabah
Humor: pada satu hari, kebun buah pak mat terbakar. apakah buah yang terselamat dari kebakaran itu?
Registration date: 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down


Re: Karangan : Cita-cita saya

Post by Cikgu Edy on Fri Jun 12, 2009 1:38 am

mohd.norazwan bin nordin wrote:hai kawan-kawan,saya azwan ,karangan saya bertajuk 'cita-cita saya'

hai norazwan, mana karangan anda?

_________________mbf...
Be Joyful always...

Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts: 968
Humor: hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date: 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : Cita-cita saya

Post by Cikgu Edy on Fri Jun 12, 2009 1:39 am

mohd.norazwan bin nordin wrote:cikgu bodoh

hai semua.... apa komen anda semua mengenai pernyataan mohd.norazwan ini?

_________________mbf...
Be Joyful always...

Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts: 968
Humor: hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date: 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : Cita-cita saya

Post by Cikgu X on Fri Jun 12, 2009 1:46 am

mohd.norazwan bin nordin wrote:hai kawan-kawan,saya azwan ,karangan saya bertajuk 'cita-cita saya'
mana karangan mohd.norazwan?
mohd.norazwan bin nordin wrote:cikgu bodoh
apa maksud kenyataan ini? jadilah murid yg baik... cikgu boleh padam kenyataan adik ini tp biarlah... supaya semua org boleh baca... Smile

_________________mbf...

Cikgu X
Special Rank

Number of posts: 3202
Registration date: 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : Cita-cita saya

Post by Idz on Fri Jun 12, 2009 6:06 pm

nampaknya adik azwan kita ni adalah murid 'pintar' dari gurunya ya...

kata untuk renungan...
jika satu jari menuding kehadapan.. ingat 4 jari lagi menuding ke arah sendiri... fikir2kan.. Shocked

Idz
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 452
Registration date: 31/01/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : Cita-cita saya

Post by mira_96 on Sat Jun 13, 2009 4:00 pm

apa semua ney??? saya tak faham lah...napa kata macam tuee??? tak baik tau.... No

mira_96
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 446
Age: 18
Location: sAnDurKaRn
Humor: n0thing is aNything
Registration date: 25/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Pembetulan

Post by mike66 on Tue Jun 16, 2009 11:04 am

Seperti orang lain, /saya juga mempunyai cita-cita sendiri. Cita-cita ialah kerjaya pada masa depan. Cita-cita saya ialah doktor. Saya ingin menjadi seorang doktor kerana saya ingin membantu orang lain mengubati penyakit yang mereka sedang hadapi.

Bagi saya, kerjaya seperti doktor ialah suatu pekerjaan yang sangat susah. Seorang doktor tidak boleh mementingkan diri sendiri. Mengapa saya berkata demikian? Ia kerana seorang doktor sanggup pergi ke hospital pada lewat malam hanya untuk menyelamatkan seseorang daripada kehilangan nyawa.

Selain dapat mengubati orang, /saya juga berpeluang belajar di luar negara. Sambil belajar, /saya juga boleh melawati tempat-tempat yang menarik di negara tersebut. Oleh yang demikian, /untuk menjadi seorang doktor bukannya mudah. Jika kita benar-benar ingin memiliki kerjaya pada masa depan, /berusahalah dengan tekun.


mike66
Moderator
Moderator

Number of posts: 31
Age: 48
Location: Kg.Senagang Keningau,Sabah
Humor: KEJAYAAN DALAM HIDUP ADALAH MISI UTAMA
Registration date: 26/02/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : Cita-cita saya

Post by masshara mohammad on Sat Jun 20, 2009 1:49 pm

great work.....
cukup memuaskan...
cume kurang isi...
huhuhu pale Very Happy

masshara mohammad
MBF Member (A)
MBF Member (A)

Number of posts: 110
Age: 17
Registration date: 20/06/2009

View user profile

Back to top Go down

secret

Post by yuan xin on Tue Jan 05, 2010 6:33 pm

hai,boleh saya berkenal dengan awak!!??saya amat berminat dengan karangan awak tu!!apa e-mail awak??boleh awak bagi tau ?? confused What a Face

yuan xin
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts: 2
Location: johore
Humor: the banana robber
Registration date: 05/01/2010

View user profile

Back to top Go down

berkenalan

Post by yuan xin on Tue Jan 05, 2010 6:44 pm

hai amanda Very Happy !boleh kita jadi kawan??? confused boleh saya nak tau e-mail awak!!???

yuan xin
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts: 2
Location: johore
Humor: the banana robber
Registration date: 05/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : Cita-cita saya

Post by Admin on Tue Jan 05, 2010 9:32 pm

tak salah, tp sila ke ruangan berkenalan... utk di sini, tumpukan kpd karangan Cita-Cita Saya...

_________________mbf...

Admin
Admin
Admin

Number of posts: 3363
Registration date: 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Karangan : Cita-cita saya

Post by JAYANTHI on Wed Jan 06, 2010 9:57 pm

tahniah cikgu anda adalah seorang yang baik hati kerana anda ajar kami dengan bersungguh-sungguh.terima kasih

JAYANTHI
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts: 4
Registration date: 06/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : Cita-cita saya

Post by JAYANTHI on Thu Jan 07, 2010 11:30 pm

hai every body...enybody want to chat with me?

JAYANTHI
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts: 4
Registration date: 06/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : Cita-cita saya

Post by JAYANTHI on Thu Jan 07, 2010 11:34 pm

JAYANTHI wrote:hai every body...enybody want to chat with me?
Very Happy Very Happy Smile

JAYANTHI
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts: 4
Registration date: 06/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Bahasa Melayu

Post by Azman15 on Fri Jan 08, 2010 7:38 am

Satu Karangan Keperihalan ia itu ( Hari Pertama ke Tingkatan 1)

Azman15
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts: 1
Registration date: 08/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Karangan : Cita-cita saya

Post by JAYANTHI on Fri Jan 08, 2010 9:00 pm

HAI AMANDA HW R U?MY NAME IS JAYANTHI...I WANT BEFRIEND WITH U...

JAYANTHI
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts: 4
Registration date: 06/01/2010

View user profile

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum