FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by shalon6095 on Mon Jun 16, 2008 11:28 pm

hai semua,......Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat? mesti ada kan?

nama cikgu yg saya ingat sampai sekarang, cikgu rahmes... cikgu yg ajar saya matematik tambahan dulu...hehehe Very Happy
avatar
shalon6095
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 17
Registration date : 10/06/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Admin on Tue Jun 17, 2008 12:44 am

hai shalon, menarik tred ini...
bila baca tred ini, guru pertama yg timbul di fikiran saya ialah ckgu abdul wahab, beliau begitu sombong sekali... hehe... sorry... apapun, itu hal dulu2, masa sekolah dulu... semoga beliau dlm keadaan sihat walafiat & bahagia...

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Admin on Tue Jun 17, 2008 1:29 am

ada ramai ckgu yg saya suka... paling saya ingat ckgu gan, guru matematik tambahan... tdk tau mana sdh dia sekarang. Dia ni, tanya apa sj berkenaan matematik, dia boleh jwb, dan lojik pula tu... he's the best... harap dia bhgia & sihat wlafiat...

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Cikgu Edy on Wed Jun 18, 2008 4:06 pm

hi semua.. saya juga mahu berkongsi tentang nama-nama cikgu yang saya ingat...

a. cikgu shukri - dia ni cikgu semasa saya di Tingkatan 3 dahulu, dia mengajar matematik moden.. tidak garang dan tidak pernah marah... tapi perkara yang membuat saya ingat kepada dia ialah, setiap minggu ada ujian matematik dan jika dapat 50% ke bawah... rotan 6 kali, 60% kebawah... rotan 4 kali, 70% ke bawah... rotan 2 kali, 80% ke bawah.. rotan 1 kali dan jika dapat 90% ke atas... dia bawa pergi lawatan ketempat-tempat menarik (menggunakan bas sekolah)...!!!! pada pertengahan tahun, akhirnya semua kelas tidak lagi kena rotan, doa rotan bukan main-main ooo... sampai sakit-sakit tapak tangan...

b. cikgu madinah... dia ni cikgu saya semasa sekolah rendah, WOW... dia ni garang tahap GABAN... kalau setakat kapur, dia mudah saja untuk hancurkan menggunakan jari tangan (saya pernah cuba tapi kapur putih ni memang keras! bukan mudah untuk menghancurkannya dengan jari-jari). tapi diakhirnya... BM saya bertambah baik dan bertambah "cun"

c. Cikgu Majakum ... dia ni guru paling berdisiplin dan "all rounder"... semua dia ajar semasa saya di sekolah rendah. Dia mengajar BM, Pendidikan jasmani, matematik, english dan banyak lagi. tidak pernah marah dan sentiasa "cool".. macam saya sekarang ni.. (hi hihiii...) Laughing Laughing

ok... saya stop dulu untuk bagi peluang kepada yang lain....

_________________mbf...
Be Joyful always...
avatar
Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts : 968
Humor : hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date : 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Cikgu Edy on Wed Jun 18, 2008 4:09 pm

Admin wrote:ada ramai ckgu yg saya suka... paling saya ingat ckgu gan, guru matematik tambahan... tdk tau mana sdh dia sekarang. Dia ni, tanya apa sj berkenaan matematik, dia boleh jwb, dan lojik pula tu... he's the best... harap dia bhgia & sihat wlafiat...

hai admin.. cikgu Gan macam saya kenal, macam dia pun pernah mengajar saya matematik tambahan... dia ni memang terror matematik tambahan, dia waktu tu ada master degree dalam matematik dan mengajar secara sambilan di beberapa buah kolej waktu tu... kita ni rupanya pernah ada cikgu yang sama... Laughing Laughing

_________________mbf...
Be Joyful always...
avatar
Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts : 968
Humor : hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date : 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Admin on Wed Jun 18, 2008 6:12 pm

Cikgu Edy wrote:
Admin wrote:ada ramai ckgu yg saya suka... paling saya ingat ckgu gan, guru matematik tambahan... tdk tau mana sdh dia sekarang. Dia ni, tanya apa sj berkenaan matematik, dia boleh jwb, dan lojik pula tu... he's the best... harap dia bhgia & sihat wlafiat...

hai admin.. cikgu Gan macam saya kenal, macam dia pun pernah mengajar saya matematik tambahan... dia ni memang terror matematik tambahan, dia waktu tu ada master degree dalam matematik dan mengajar secara sambilan di beberapa buah kolej waktu tu... kita ni rupanya pernah ada cikgu yang sama... Laughing Laughing
ya kan, mgkin cikgu yg sama...

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Admin on Wed Jun 18, 2008 6:20 pm

saya masih ingat ckgu zakaria, dia ajar kami sains semasa tgkatan 1-3, tp kesian dia telah meninggal dunia... dia sentiasa baik dgn murid2, bila mengajar dia ajar baik2...

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Borneo on Fri Jun 27, 2008 9:01 am

Hehehe, kita sebut nama cikgu tapi tak payah sebut nama tempatlah kan. Saya ingat cikgu favorite saya ialah cikgu Nafsin time sekolah rendah. Kalau kelas nakal, habis satu masa, dua masa digunakan membebel dan denda kelas dan lain kali kelas bertambah baik. Banyak perubahan sikap yang beliau terapkan kepada kelas kami time tu. Seperti cikgu Majakum, cikgu saya ini time tu mengajar all rounder, semua subjek diajarnya kecuali BI. Subjek paling kami suka ialah...jeng jeng jeng...PJK kerana cikgui beri kami satu bola dan kami satu kelas lelaki berebut main bola tu keliling sekolah. Sekolah time tu papan sebuah saja. Hehehe... Laughing
avatar
Borneo
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 17
Registration date : 13/06/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Cikgu Edy on Fri Jun 27, 2008 11:24 am

Borneo wrote:Hehehe, kita sebut nama cikgu tapi tak payah sebut nama tempatlah kan. Saya ingat cikgu favorite saya ialah cikgu Nafsin time sekolah rendah. Kalau kelas nakal, habis satu masa, dua masa digunakan membebel dan denda kelas dan lain kali kelas bertambah baik. Banyak perubahan sikap yang beliau terapkan kepada kelas kami time tu. Seperti cikgu Majakum, cikgu saya ini time tu mengajar all rounder, semua subjek diajarnya kecuali BI. Subjek paling kami suka ialah...jeng jeng jeng...PJK kerana cikgui beri kami satu bola dan kami satu kelas lelaki berebut main bola tu keliling sekolah. Sekolah time tu papan sebuah saja. Hehehe... Laughing

he..he... Laughing Laughing ini juga kenangan lama bagi saya...

_________________mbf...
Be Joyful always...
avatar
Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts : 968
Humor : hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date : 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Admin on Fri Jun 27, 2008 11:42 am

Borneo wrote:Hehehe, kita sebut nama cikgu tapi tak payah sebut nama tempatlah kan. Saya ingat cikgu favorite saya ialah cikgu Nafsin time sekolah rendah. Kalau kelas nakal, habis satu masa, dua masa digunakan membebel dan denda kelas dan lain kali kelas bertambah baik. Banyak perubahan sikap yang beliau terapkan kepada kelas kami time tu. Seperti cikgu Majakum, cikgu saya ini time tu mengajar all rounder, semua subjek diajarnya kecuali BI. Subjek paling kami suka ialah...jeng jeng jeng...PJK kerana cikgui beri kami satu bola dan kami satu kelas lelaki berebut main bola tu keliling sekolah. Sekolah time tu papan sebuah saja. Hehehe... Laughing
bila saya baca cerita kenangan begini ttg guru2 kita yg dulu2, tersenyum pula saya mengingati sikap & perangai guru2 yg dulu2... tdk tau apa reaksi mereka jika mereka terbaca ruangan ini dan ternampak nama mereka disebut... hehe...

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Borneo on Tue Jul 01, 2008 4:08 pm

Admin wrote:
Borneo wrote:Hehehe, kita sebut nama cikgu tapi tak payah sebut nama tempatlah kan. Saya ingat cikgu favorite saya ialah cikgu Nafsin time sekolah rendah. Kalau kelas nakal, habis satu masa, dua masa digunakan membebel dan denda kelas dan lain kali kelas bertambah baik. Banyak perubahan sikap yang beliau terapkan kepada kelas kami time tu. Seperti cikgu Majakum, cikgu saya ini time tu mengajar all rounder, semua subjek diajarnya kecuali BI. Subjek paling kami suka ialah...jeng jeng jeng...PJK kerana cikgui beri kami satu bola dan kami satu kelas lelaki berebut main bola tu keliling sekolah. Sekolah time tu papan sebuah saja. Hehehe... Laughing
bila saya baca cerita kenangan begini ttg guru2 kita yg dulu2, tersenyum pula saya mengingati sikap & perangai guru2 yg dulu2... tdk tau apa reaksi mereka jika mereka terbaca ruangan ini dan ternampak nama mereka disebut... hehe...

Yalah, tapi pd masa tu saya memang seronok betul pergi sekolah dgn kawan-kawan dan tidaklah ada buli dll yg negatif time tu. Zaman tu, masih naik bas no. 11 ( jalan kakilah ) dan dapatlah hari-hari senaman kaki berjalan jauh ke sekolah. Laughing
avatar
Borneo
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 17
Registration date : 13/06/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Admin on Wed Jul 02, 2008 12:03 am

ya, sayapun setiap hari selama bertahun2 berjalan kaki berbatu2 ke sekolah. Bas sekolah memang belum wujud masa tu... Sudahpun begitu, bila lewat sampai ke sekolah, kena rotan lg di perhimpunan, kesiannyaaa.... Saya terfikir sekarang, guru2 kami masa tu tahu di mana kg dan rumah kami, mgkin antara yg paling jauh, tp kena denda juga bila lambat sampai ke sekolah...

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by jordan on Mon Jul 21, 2008 8:02 pm

Admin wrote:saya masih ingat ckgu zakaria, dia ajar kami sains semasa tgkatan 1-3, tp kesian dia telah meninggal dunia... dia sentiasa baik dgn murid2, bila mengajar dia ajar baik2...

admin..correction..cikgu zakaria belum meninggal dunia..dia sekarang lecturer di maktab..check sama baby..hari itu baru konvo di unisel..

jordan
Moderator
Moderator

Number of posts : 310
Humor : makan now...
Registration date : 26/06/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Admin on Mon Jul 21, 2008 8:41 pm

o yakah.....? alamak, silap pula saya, cikgu yusof pula yg meninggal tu, cikgu zakaria driver.... sorry, sorry... kalau cikgu zakaria terbaca post ni, minta maaflah...

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Cikgu Edy on Wed Jul 23, 2008 5:52 pm

wow... bahaya kamu ni sampai tersilap info... Exclamation bagus minta maaf banyak-banyak oooo....

_________________mbf...
Be Joyful always...
avatar
Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts : 968
Humor : hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date : 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Admin on Wed Jul 23, 2008 8:50 pm

hehehe.... minta maaflah...

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by brenda on Fri Aug 29, 2008 10:14 am

Ibu saya pula,dulu pun begitu.Turun bukit,menyeberangi sungai ahkirnya sampai sekolah juga.Tapi ada tapi nya sampai ja sekolah,dipukul cikgu.Tapi zaman moden naik bas sudah.Tapi banyak pelarian la pula.... he..he..he... Exclamation
avatar
brenda
MBF Super Senior Member
MBF Super Senior Member

Number of posts : 619
Location : Lahad Datu,Sabah.
Humor : What does the elf's learn in school? Elf-abet!
Registration date : 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Geofrey on Fri Aug 29, 2008 10:49 pm

orang dulu-dulu memang susah.... tapi dulu2 semua pun baik-baik saja orangnya..... sekarang ni banyak sudah kes-kes... Wink
avatar
Geofrey
MBF Regular Member
MBF Regular Member

Number of posts : 166
Age : 23
Location : perlis
Humor : regreting the past is useless..
Registration date : 09/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by brenda on Sat Aug 30, 2008 2:41 pm

Ya la pula.Banyak orang yang jahat sekarang ni.Ada yang berniat,ketagihan banyaklah. Suspect drunken
avatar
brenda
MBF Super Senior Member
MBF Super Senior Member

Number of posts : 619
Location : Lahad Datu,Sabah.
Humor : What does the elf's learn in school? Elf-abet!
Registration date : 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by brenda on Sat Sep 13, 2008 1:32 pm

Cikgu Hasnah and Cikgu Wahsegi...Now cikgu saya suda pindah.Cikgu Hasnah guru matematik thn 1,Cikgu Wahsegi guru matematik thn 2. Very Happy Garang lah juga...Tapi cikgu saya bagus dan saya ingat mereka juga. Twisted Evil Very Happy Smile What a Face Like a Star @ heaven I love you
avatar
brenda
MBF Super Senior Member
MBF Super Senior Member

Number of posts : 619
Location : Lahad Datu,Sabah.
Humor : What does the elf's learn in school? Elf-abet!
Registration date : 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by brenda on Sat Sep 13, 2008 1:44 pm

That is my favourite teacher too. Very Happy
avatar
brenda
MBF Super Senior Member
MBF Super Senior Member

Number of posts : 619
Location : Lahad Datu,Sabah.
Humor : What does the elf's learn in school? Elf-abet!
Registration date : 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by brenda on Sat Sep 13, 2008 1:45 pm

I am going to miss them.... Crying or Very sad
avatar
brenda
MBF Super Senior Member
MBF Super Senior Member

Number of posts : 619
Location : Lahad Datu,Sabah.
Humor : What does the elf's learn in school? Elf-abet!
Registration date : 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by brenda on Sat Sep 13, 2008 1:49 pm

Mmm.... Crying or Very sad Crying or Very sad I am going to miss them....
avatar
brenda
MBF Super Senior Member
MBF Super Senior Member

Number of posts : 619
Location : Lahad Datu,Sabah.
Humor : What does the elf's learn in school? Elf-abet!
Registration date : 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by a3 on Thu Oct 16, 2008 2:09 am

huhuhu,byk sbnrnya...post cni pn tk muat 1 page...tp guru yg paling sy ingati,hormati dn sayangi ialah CIKGU ALI ASPAR...sbb beliau jgkla sy jdk guru ni Very Happy
avatar
a3
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 5
Location : Sandakan
Humor : huhuhu,xda keHUMORan nie...
Registration date : 16/10/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by KAY on Fri Nov 21, 2008 8:49 pm

Guru yang paling saya ingat ialah cikgu Magis. Beliau ialah guru kelas saya semasa saya di tahun satu.Saya amat menyukainya kerana beliau selalu bercerita.
avatar
KAY
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 371
Registration date : 16/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa Nama Cikgu Yang Anda Paling Ingat.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum