FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 14 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 14 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

View previous topic View next topic Go down

Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Wed Oct 17, 2012 6:21 pm

Jack ada benda nak kongsi dengan semua member2 MBF ..Baru- baru nie anak sedara Jack ade cerita pasal sekolah member facebook die (kat SJK Saraswaty), ade buat aktiviti menarik..antaranya adalah "Creative World Play", "Paper Plane" (ingat waktu kecik2 dulu) dan yang paling best aktiviti tiup belon ,lepas tu pecahkan...Tujuan utama aktiviti ini sebenarnya adalah untuk meningkatkan kemahiran para pelajar dalam Bahasa Inggeris, Sains dan Mathematic..Jadi ia bukan sekadar aktiviti untuk memenuhi msa lapang..Adik2 bolehlah buat aktiviti macam nie, kalau nak cuba kelainan, adik2 boleh ubah peraturan aktivti 6 stesyen nie..okey, nak tahu macam mane rupa bentuk aktiviti tu,,jom layan video nie...


Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Admin on Wed Oct 17, 2012 8:13 pm

pasti best ni aktiviti... mesti enjoy...

_________________mbf...

Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Thu Oct 18, 2012 10:27 am

Admin wrote:pasti best ni aktiviti... mesti enjoy...

Admin suke part yang mane? Jack suke part tiup belon tu Very Happy maklumlah, kebanyakkan orang takut bila belon meletop dekat diorang,,,

Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Thu Oct 18, 2012 5:20 pm

Senyap je forum nie, mesti adik2 yang lain tengah busy nak exam,,bagi yang dah lepas PMR tu alhamdulilah boleh relax lepas nie..

Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Mr. Orait on Thu Oct 18, 2012 5:26 pm

Jack Jill wrote:Jack ada benda nak kongsi dengan semua member2 MBF ..Baru- baru nie anak sedara Jack ade cerita pasal sekolah member facebook die (kat SJK Saraswaty), ade buat aktiviti menarik..antaranya adalah "Creative World Play", "Paper Plane" (ingat waktu kecik2 dulu) dan yang paling best aktiviti tiup belon ,lepas tu pecahkan...Tujuan utama aktiviti ini sebenarnya adalah untuk meningkatkan kemahiran para pelajar dalam Bahasa Inggeris, Sains dan Mathematic..Jadi ia bukan sekadar aktiviti untuk memenuhi msa lapang..Adik2 bolehlah buat aktiviti macam nie, kalau nak cuba kelainan, adik2 boleh ubah peraturan aktivti 6 stesyen nie..okey, nak tahu macam mane rupa bentuk aktiviti tu,,jom layan video nie...


Main paper plane,,permainan turun temurun ,,saya harap generasi akan datang masih kenal apa tu paper plane..

Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Thu Oct 18, 2012 5:28 pm

Seksyen paper plane tu sengaja dietak dalam aktiviti nie supaya pelajar tak lupa macam mane cara nak buat plane tu..

Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Mr. Orait on Thu Oct 18, 2012 5:32 pm

Eyea ke? Bijak jugak yea sape yang buat aktiviti nie, boleh fikir macam tu..

Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Thu Oct 18, 2012 5:41 pm

Mr. Orait wrote:Eyea ke? Bijak jugak yea sape yang buat aktiviti nie, boleh fikir macam tu..

Mestilah,,setiap aktiviti mestilah berdasarkan tujuan yang baik dan mampu menanam nilai2 positif terhadap peserta yang menyertainya...

Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by MIKASHI on Thu Oct 18, 2012 9:04 pm

hai semua

MIKASHI
MBF Member (A)
MBF Member (A)

Number of posts : 126
Age : 21
Location : MELAKA
Humor : kadang2 happy dan kadan2 sad
Registration date : 08/06/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Fri Oct 19, 2012 12:32 pm

MIKASHI wrote:hai semua

Hye MIKASHI ! Sekolah awak pernah buat aktiviti macam nie tak?? Very Happy

Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Mr. Orait on Fri Oct 19, 2012 12:48 pm

MIKASHI wrote:hai semua

Hi MIKASHI!! Smile

Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Fri Oct 19, 2012 4:59 pm

Sekolah MIKASHI pernah buat aktiviti macam nie tak??

Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Jack Jill on Fri Oct 19, 2012 6:17 pm

Kalau tak pernah ,, MIKASHI cuba buat dengan member2 mesti best..

Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Admin on Fri Oct 19, 2012 7:21 pm

mesti banyak aktiviti di sekolah2...

_________________mbf...

Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by magickabu on Sat Oct 20, 2012 6:10 pm

belum pernah buat lagi cikgu Admin Sad

magickabu
MBF Regular Member
MBF Regular Member

Number of posts : 159
Age : 17
Location : Kuantan,Pahang
Humor : Bukak Command Prompt , tulis -s shutdown , tekan enter.
Registration date : 24/05/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by MIKASHI on Sat Oct 20, 2012 6:13 pm

hai jack jill bagus cadangan awak

MIKASHI
MBF Member (A)
MBF Member (A)

Number of posts : 126
Age : 21
Location : MELAKA
Humor : kadang2 happy dan kadan2 sad
Registration date : 08/06/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Pernah buat aktiviti macam nie kat sekolah tak?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum