FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 8 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 8 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

View previous topic View next topic Go down

Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Jack Jill on Mon Nov 12, 2012 12:49 pm

Sambutan Hari Raya Aidilfitri baru2 nie msh lg trsa kmeriahannya,,(dlm otak ingat psl cuti je) hehe Laughing apa pon, buat adik2 yang sedang mghadapi "perang" bsr skrg nie,berusahalah brsngguh2,, bbrbekalkan ilmu yg tlah di pelajari slama ini,,jgn mudah brputus asa dan menyerah di prtengahan jln,, ingat mak ayah yang dah bnyk brkorban utk kita dan fikirkan msa dpan,,Berusahalah supaya menjadi seorang yang brjaya!! Dikesempatan ni, Jack nak ucapkan selamat menyambut Pesta Cahaya @ Deepavali kepada semua kaum India d Malaysia! Lihatlah betapa uniknya negara kita, bangga Jack menjadi rakyat Malaysia tau,, Kita hidup berbilang bangsa, kaum & budaya,,sungguh istimewa,,jom layan video nie..



Last edited by Jack Jill on Mon Nov 19, 2012 1:40 pm; edited 1 time in total
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Admin on Tue Nov 13, 2012 5:52 pm

Slmt menyambut deepavali pd yg merayakannya...

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Jack Jill on Wed Nov 14, 2012 10:49 am

Admin tak pergi mana2 ke cuti deepavali semalam? tempat saya Deepavali memang meriah,,ada mercun & bunga api walaupun dah slalu orang buat, tapi terasa kelainan nya bila merayakan prayaan kaum lain,,Esok kalau admin free datang lah ke Galeri Petronas ,,ada pelbagai aktiviti sepanjang dua minggu sempena Deepavali nie..kalau ada sesiapa yang berminat ,boleh tengok list aktiviti kat sini,,

http://goo.gl/LMqSq
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Mr. Orait on Fri Nov 16, 2012 2:33 pm

Apa yang ada kat galeri Petronas tu?
avatar
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Jack Jill on Sat Nov 17, 2012 12:36 pm

Program2 dari kempen sempena Depavali ,,
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Ms. Loli on Mon Nov 19, 2012 10:51 am

Happy Deepavali dan Maal Hijrah...best jgk kempen nie.. Smile
avatar
Ms. Loli
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 30
Registration date : 16/11/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Mr. Orait on Mon Nov 19, 2012 10:53 am

Kempen apa yea??
avatar
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Jack Jill on Mon Nov 19, 2012 11:31 am

Ms. Loli wrote:Happy Deepavali dan Maal Hijrah...best jgk kempen nie.. Smile

Yea ada msa datanglah,,ajak member ke ,,family ke..lagi ramai lagi best...kalau xde masa blh je tengok perkembangan kempen nie kat sini...

http://www.youtube.com/user/PETRONASOfficial?feature=g-all-u
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Jack Jill on Mon Nov 19, 2012 11:34 am

Mr. Orait wrote:Kempen apa yea??

Kempen yang dinamakan "Be the Lights",,kempen nie dilancarkan pada 8 november lalu bersempena dengan Perayaan Deepavali...nie la video pelancaran Kempen "Be the Lights" nie...

avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Mr. Orait on Mon Nov 19, 2012 1:25 pm

Owh kempen nie,,depa buat kat galeri Petronas kan,,saya ada jugak dengar tapi tak tahu pulak ada kat youtube pasal2 kempen2 nie,,
avatar
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Ms. Loli on Mon Nov 19, 2012 1:35 pm

Insyaallah,,kalau sempat nanti pergi lah saya kat sana,,kalau tak,,tengok kat youtube je lah.. (^_^)..
avatar
Ms. Loli
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 30
Registration date : 16/11/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Jack Jill on Mon Nov 19, 2012 1:42 pm

Mr. Orait wrote:Owh kempen nie,,depa buat kat galeri Petronas kan,,saya ada jugak dengar tapi tak tahu pulak ada kat youtube pasal2 kempen2 nie,,

Yea ke..awak kena rajin2 la bukak youtube lepas nie,,sebab ramai yang tak dapat pergi ke galeri boleh tengok perkembangan kempen nie kat youtube,,nie pulak video terbaru tentang kempen nie,,

avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Jack Jill on Mon Nov 19, 2012 1:44 pm

Ms. Loli wrote:Insyaallah,,kalau sempat nanti pergi lah saya kat sana,,kalau tak,,tengok kat youtube je lah.. (^_^)..

Harap awak dapat pergi ,,,kan?
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Kemeriahan Aidil Adha masih terasa,,kini tiba Deepavali pula,,

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum