FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 8 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 8 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

View previous topic View next topic Go down

Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Jack Jill on Tue Feb 12, 2013 1:46 pm

Satu kejadian aneh telah berlaku di lebuhraya Jerman..



Rakaman CCTV menunjukkan trak kargo terangkat dan diterangi cahaya aneh..

Adakah kejadian ini hanya digembar-gemburkan untuk publisiti atau ia memang fenomena aneh yang sebenar?
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Mr. Orait on Tue Feb 12, 2013 5:41 pm

1st.. terkejut sekejap ..sebab tengok berita cemni..
2nd, terkejut jugak..sebab video dari petronas motorsport hehe

Very Happy
avatar
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Ms. Loli on Tue Feb 12, 2013 5:54 pm

Uik? Biar betul..

Macam real ja berita nie?
avatar
Ms. Loli
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 30
Registration date : 16/11/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Jack Jill on Tue Feb 12, 2013 6:17 pm

Mr. Orait wrote:1st.. terkejut sekejap ..sebab tengok berita cemni..
2nd, terkejut jugak..sebab video dari petronas motorsport hehe

Very Happy

Amboi ..tak habis2 dengan terkejut dia tu..

Dah tak payah nak terkejut sangatlah,, Evil or Very Mad
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Jack Jill on Tue Feb 12, 2013 6:18 pm

Ms. Loli wrote:Uik? Biar betul..

Macam real ja berita nie?

La betullah..
Sapa cakap salah pulak?? Rolling Eyes
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Jack Jill on Tue Feb 12, 2013 6:37 pm

Korang rasa .. ada kaitan dengan nie tak?

avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Ms. Loli on Fri Feb 15, 2013 2:07 pm

Aipp main2
Berita nie tentang apa wei?
Tak berapa faham la...
avatar
Ms. Loli
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 30
Registration date : 16/11/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Mr. Orait on Fri Feb 15, 2013 4:48 pm

Tengok balik news tu..dia siap minta kerjasama orang ramai lagi untuk cari kargo yang hilang tu?

kalau betul nie keja UFO.. gomen kompem tak bagi sesape tau...
avatar
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Jack Jill on Sat Feb 16, 2013 6:45 pm

Ms. Loli wrote:Aipp main2
Berita nie tentang apa wei?
Tak berapa faham la...

Eksyen je tak faham konon..
Dah jelas2 berita nie tentang trak yang bawak kargo tu.. Laughing
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Jack Jill on Sat Feb 16, 2013 6:48 pm

Mr. Orait wrote:Tengok balik news tu..dia siap minta kerjasama orang ramai lagi untuk cari kargo yang hilang tu?

kalau betul nie keja UFO.. gomen kompem tak bagi sesape tau...

Yup... betol tu.. tapi sebelum tu ..
ko perasan tak dia cakap metal like liquid tu..
konon polis jumpa kesan kat tempat kejadian..
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Ms. Loli on Sun Feb 17, 2013 1:41 pm

Wokey,, aku give up..
So, aku teka je la dalam tu ada "sesuatu" kononnyea.
Sangat berharga..
tapi apa kaitan sampai ada efek cahaya bagai???
avatar
Ms. Loli
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 30
Registration date : 16/11/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Mr. Orait on Sun Feb 17, 2013 7:27 pm

yea,, mungkin minyak baru kot..
avatar
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Jack Jill on Sun Feb 17, 2013 7:31 pm

Ms. Loli wrote:Wokey,, aku give up..
So, aku teka je la dalam tu ada "sesuatu" kononnyea.
Sangat berharga..
tapi apa kaitan sampai ada efek cahaya bagai???

Ko tak pernah dengar CGI ke?
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Jack Jill on Sun Feb 17, 2013 7:35 pm

Mr. Orait wrote:yea,, mungkin minyak baru kot..

yea la kot,,tunggu je la nanti..
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Jack Jill on Sun Feb 17, 2013 7:37 pm

Nie video versi Jepun pulak...


avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Ms. Loli on Wed Apr 17, 2013 4:28 pm

View kat youtube dah naik 85,846 !!
avatar
Ms. Loli
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 30
Registration date : 16/11/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Jack Jill on Wed Apr 17, 2013 4:34 pm

Ms. Loli wrote:View kat youtube dah naik 85,846 !!

Hebat kan? yang penting video mesti gempak baru best nak layan... Very Happy
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Dikuatiri "UFO" | Cahaya Aneh sempat dirakam oleh CCTV di lebuh raya di Jerman

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum