FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 7 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 7 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

View previous topic View next topic Go down

Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Jack Jill on Fri Feb 22, 2013 6:10 pm

Satu rakaman CCTV menunjukkan sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong di Jerman...
yang lebih mengejutkan,,apabila rakaman diperlahankan...
satu cahaya aneh seolah- olah mengejar kenderaan aneh itu..
dipercayai jugak, menurut laporan, kenderaan aneh itu berkemungkinan isi kargo yang hilang beberapa hari lalu..



P/s: Jelas sekali kargo yang hilang itu adalah sebuah kereta...
Tetapi, kereta apakah yang mampu menimbulkan drama seperti ini..


avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Mr. Orait on Mon Feb 25, 2013 6:36 pm

Dah agak dah ,,kereta rupa nye!!
avatar
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Ms. Loli on Sun Mar 03, 2013 12:50 pm

Haha kereta!
avatar
Ms. Loli
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 30
Registration date : 16/11/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Jack Jill on Sun Mar 03, 2013 1:50 pm

Mr. Orait wrote:Dah agak dah ,,kereta rupa nye!!

Yea la kereta,, ko betul...
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Jack Jill on Sun Mar 03, 2013 1:56 pm

Ms. Loli wrote:Haha kereta!

Ayat klimaks! bagi la ayat bunga2 sikit,,macam copy & paste dengan komen kat atas tu Twisted Evil
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Mr. Orait on Sun Mar 03, 2013 2:01 pm

Hehe.. tapi cahaya tu buat ape kat situ??
avatar
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Ms. Loli on Mon Mar 04, 2013 12:01 pm

Yea la.. oke, sekarang dah tau kan kargo yang hilang tu adalah kereta? so?
avatar
Ms. Loli
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 30
Registration date : 16/11/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Jack Jill on Mon Mar 04, 2013 1:10 pm

Mr. Orait wrote:Hehe.. tapi cahaya tu buat ape kat situ??

Cahaya tu untuk bagi gempak sikit..
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Jack Jill on Mon Mar 04, 2013 1:13 pm

Ms. Loli wrote:Yea la.. oke, sekarang dah tau kan kargo yang hilang tu adalah kereta? so?

So,, sekarang nie kite nak tau pasal cahaya tu...
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Mr. Orait on Mon Mar 04, 2013 1:33 pm

Banyak la ko punye gempak,, aku serius nie tau..
avatar
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Jack Jill on Mon Mar 04, 2013 1:35 pm

Mr. Orait wrote:Banyak la ko punye gempak,, aku serius nie tau..

Yea la,,erm, ikutkan logik mungkin cahaya tu satu simbol untuk teknologi baru kereta sport kot..
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Mr. Orait on Mon Mar 04, 2013 1:38 pm

pulak dah,, ingatkan alien mane ntah pegi kejar kereta tu..
avatar
Mr. Orait
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 41
Registration date : 12/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Ms. Loli on Wed Apr 17, 2013 4:29 pm

Aku masih suspek dengan cahaya tu,
avatar
Ms. Loli
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 30
Registration date : 16/11/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Jack Jill on Wed Apr 17, 2013 4:31 pm

Mr. Orait wrote:pulak dah,, ingatkan alien mane ntah pegi kejar kereta tu..

Takde makne nyea alien,, Very Happy
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Jack Jill on Wed Apr 17, 2013 4:32 pm

Ms. Loli wrote:Aku masih suspek dengan cahaya tu,

Ko kena bace komen2 kat youtube,, dorang suspek lagi dasyat.. macam2 persoalan keluar haha

avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Jack Jill on Wed Apr 17, 2013 4:33 pm

Kalau korang rajin pegi la tengok channel rasmi uploader tu,, banyak ilmu boleh tambah,,juga informasi terkini..

http://www.youtube.com/user/PETRONASMotorsports?feature=watch
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Jack Jill on Wed Apr 17, 2013 4:35 pm

Lagi satu kalau ade sesape yang minat F1 tu,, boleh lah jenguk2 kat web rasmi tentang motorspot,, jgn ckp F1 pon xtau ye,, Very Happy
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Jack Jill on Wed Apr 17, 2013 4:35 pm

Nie dia link utk ke laman rasmi they all...

http://www.petmos.com.my/
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by hazela on Thu May 02, 2013 4:39 pm

zaman sekarang ni mcm2 teknologi yg ade.lagi2 kalau negara luar yg buatkan..

hazela
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 2
Registration date : 27/03/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Jack Jill on Thu May 02, 2013 4:41 pm

hazela wrote:zaman sekarang ni mcm2 teknologi yg ade.lagi2 kalau negara luar yg buatkan..

haha..betul tu..ni pon salah satu teknologi dorang Very Happy
avatar
Jack Jill
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 78
Registration date : 11/09/2012

View user profile

Back to top Go down

Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum