FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 9 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 9 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


sape nak pigi belaja kat UK?

View previous topic View next topic Go down

sape nak pigi belaja kat UK?

Post by bazaoyu on Mon Mar 25, 2013 8:04 pm

sini ade sape nak pergi sambung belaja kat Uk x? korang pilih mana satu uni?? sy pun tengah planning nak pigi belaja kat sana.. hehe
tp skang saya cuma ade info ttg course ajer.. x de info ttg uni.. jd nak tanya korang la.. tlg bg suggestion yer

bazaoyu
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 3
Registration date : 25/03/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: sape nak pigi belaja kat UK?

Post by HLmilk88 on Tue Mar 26, 2013 2:37 pm

Adikku pulak pikir ambik 3+0 atau terus pigi UK...
Sape2 ade info ttg UK?
Ku nak tlg buat research ...

HLmilk88
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Registration date : 26/03/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: sape nak pigi belaja kat UK?

Post by kelibu on Tue Mar 26, 2013 6:25 pm

i baru balik dari uk je. memang syok belajar kat sana. I belajar kat University of Liverpool.
apa u nak belajar kat UK?

kelibu
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Registration date : 26/03/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: sape nak pigi belaja kat UK?

Post by Admin on Tue Mar 26, 2013 6:25 pm

cuba cari kat internet, ada tu.. mgkin baik jika buat dulu di malaysia, lepas tu baru sambung ke luar negara..

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: sape nak pigi belaja kat UK?

Post by bazaoyu on Wed Mar 27, 2013 11:24 pm

ambik finance.. ya dh dgr byk org cakap sana syok.. jd rasa nak pigi la, dan jugak blh berlancong kat europe bila ade sem break. hehe.. tp takut x de duit jer..

bazaoyu
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 3
Registration date : 25/03/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: sape nak pigi belaja kat UK?

Post by Mashimaro88 on Thu Mar 28, 2013 5:44 pm

Kalo korang nak pigi UK, kak aku ade suggestion di sini....
Pigilah UK education fair di KL, Penang, Kuching dan Kota Kinabalu...
Sebyk 80 Uk uni join exhibition ni...Bradford College ,Cambridge Education Group, University of Warwick dan byk lg...
Byk info dr Uk korang akan dpt!
Nak tau lebih detail, google search "Education UK 2013 Exhibition in March & April"...atau tengok kat sini - bit.ly/10F0smt

Mashimaro88
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Registration date : 28/03/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: sape nak pigi belaja kat UK?

Post by heilulu on Fri Mar 29, 2013 2:45 pm

hmm, mesti akan ajak kwn2 pergi bersama2.. harap dpt byk info yg berguna kat sana.. byk seminar lah.. smua nampak best!! antara yg sy paling suka adelah seminar yg cakap ttg masuk top 10 university kat uk. sy rasa ni dream stiap org kan?? haha.. sy jugak harap dpt masuk!! oh ya, jgn lupa register awal.. sebab ade cabutan bertuah stiap hari event tersebut!!

heilulu
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Registration date : 29/03/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: sape nak pigi belaja kat UK?

Post by panelope on Fri May 10, 2013 4:45 pm

kat UK banyak U yg bgs d sana..

panelope
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 2
Registration date : 08/05/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: sape nak pigi belaja kat UK?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum