FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


Nak belajar kat mane ni?

View previous topic View next topic Go down

Nak belajar kat mane ni?

Post by bazaoyu on Mon Sep 23, 2013 10:09 pm

sebelum nie i ade mohon kat UKM utk course finance tp x dpt lah. mereka bg i course marketing kat UMS eh.. x nk pigi jauh sgt eh, dan i x nk course tu.. rakan2 i pon ade masalah ni.. korang ade x? dpt course yg lain..alaa sedih lah skang, x tau nk pilih uni mane..pernah rancang nk belaja kat luar negara pon.. korang rasa camne? bg cadangan yer..

bazaoyu
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 3
Registration date : 25/03/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak belajar kat mane ni?

Post by samuelbass on Tue Sep 24, 2013 7:09 pm

Aduh, tak sangka pun ade org mcm sy. Tapi skrg senang lah, dahpun ambil keputusan nak study kat UK,  Biochemistry di Cardiff University. Kau nak pi tentulah bagus. I pilih U Cardiff pun krn reputation-nya bagus. Dapat pula schorlarship yg i pohon tu. Lucky kan haha:) Very Happy  Skrg, kalau betul betul nak pi, baik buat dulu research atas semua U. Kan nak spend beberapa thn kat sana. Dan blh pi check tgk ade UNI open day atau education fair, blh dptlah byk courses imformation dr sna. Accounting and Finance di City University London bagus juge. kalau tak ade lagi Nutrition and Food kat Newcastle University. Pi tengok je lah:arrow:

samuelbass
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Registration date : 24/09/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak belajar kat mane ni?

Post by Admin on Tue Sep 24, 2013 7:37 pm

betul tu... klu nak masuk u, kena pilih u betul2... terutama kat luar negara, nt tak diiktiraf, rugi duit sj.. juga kursus mesti power spaya dpt guna utk masa depan..

_________________mbf...

Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Nak belajar kat mane ni?

Post by blaalaaa on Wed Sep 25, 2013 11:46 pm

skang nk msk universiti kerajaan bkn begitu senang lah.. mereka bkn saje tengok keputusan wak sje, tp jg tengok dr by aspek yg laen, mcm kokurikulum.. kena aktif gak lah.. mungkin wak blh tulis surat ke department pendidikan tengok camne.. klo x cuma blh mohon universiti swasta jer lah

blaalaaa
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Registration date : 25/09/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak belajar kat mane ni?

Post by happygirlet on Thu Sep 26, 2013 6:20 pm

Hi bazaoyu..jika keluarga kamu mampu hantar u pi luar Negara belajar, kamu boleh melanjutkan menuntut ilmu di uk atau us..universiti of oxford (uk) memiliki sejarah dan kredibilitas yang sangat panjang dimana universiti ini adalah universiti tertua di dunia. Us ade cornell university.kawanku sekrg belajar kat uk, king’s college ambil course digital culture and society dengan bantuan scholarship. Dengan lebih lanjut,kamu boleh layari website ini


happygirlet
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Registration date : 26/09/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak belajar kat mane ni?

Post by jambumerah on Fri Sep 27, 2013 9:41 pm

U mmg nak pergi belajar kat UK? Kalau betui rancang nak pergi, I cadang u blh pergi yg tu Education UK Exhibition kat KL Cenvention Center. pergi tengok saje pun blh..Blh dpt byk maklumat di sana tau?U blh tanya senior2 yg pernah belajar kat UK, mereka akan kongsi pengalaman sendiri. Tambahan pula, staf British Council pun akan ajar bagaimana skor dlm ielts test dan juga improve bahasa ingerris.. I rasa baloi, mesti pergi!

jambumerah
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Registration date : 27/09/2013

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak belajar kat mane ni?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum