FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 10 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 10 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


Keahlian 1000

View previous topic View next topic Go down

Keahlian 1000

Post by Cikgu X on Sun May 24, 2009 12:04 am

Tdk lama lagi, keahlian mbf akan mencapai bilangan 1000 ahli...! Sdh tentu keahlian dgn bilangan begini memberikan 1 ingatan & semangat utk kita... dan sdh tentu juga ia mempunyai sesuatu yg disebut 'sentimental value' utk mbf...

jd... utk hal ini, saya akan 'merakamkan' atau screen capture pd ketika keahlian mencapai 1000 orang utk dimasukkan dlm rekod mbf ini... dan akan juga dipaparkan di forum ini... di thread ini dan juga di http://maribelajar.forumotion.com/pengumuman-announcement-f15/sejarah-forum-maribelajarforumotioncom-untuk-rekod-t91.htm

maka diharapkan agar kita semua bersedia & tdk terlepas dan ada login ketika screen capture dibuat agar username anda ada tertera dlm 'gambar' rekod... Smile tdk penting sebenarnya tp bagus juga kalau username anda ada tertera... Smile hal ini akan dimaklumkan dr masa ke masa...

Diwujudkan : 19 April 2008, pukul 7.27 malam.
Administrator : ADMIN
Bahasa : Bahasa Malaysia & Bahasa Inggeris
Keahlian : Terbuka tetapi perlu mendaftar
Tema : ILMU PENGETAHUAN
Motto : To Teach is to Learn Twice

Tujuan:
1. Memberi sedikit sumbangan ilmu kpd komuniti guru & murid.
2. Berkongsi maklumat & informasi.
3. Menyediakan kaedah pembelajaran yg lebih menarik & bebas tetapi terkawal.
4. Membolehkan pelajar belajar sambil celik IT.
5. Memudahkan pemindahan maklumat & informasi.
6. Meningkatkan pengetahuan diri saya sendiri. Laughing
7. Mengisi masa terluang guru & murid di rumah.

ini adalah rekod pertama yg dirakam tdk sampai seminggu selepas kewujudan mbf ini...


_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by enazlya3 on Sun May 24, 2009 1:27 am

salam untuk semua....
disini juga saya merakamkan jutaan terima kasih kepada admin yang banyak berkorban untuk ahli2 forum ini dalam membantu mendapatkan info serta membuat koleksi berguna.sy begitu tertarik sehinggakan hampir setiap hari meninjau forum ini untuk mendapatkan maklumat yang baru. semoga ini akan berterusan sampai bila2

enazlya3
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 22
Registration date : 21/04/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Mitsuko on Sun May 24, 2009 1:45 am

betul... saya juga sependpt dgn cikgu enaslya3... walaupun buat masa ini saya jarang masuk berforum, tp pd pendpt saya, forum ini memang wajar disokong... mgkin saya silap, tp setakat ini saya belum menemui laman2 web yg serupa dgn laman web ini... ia benar2 memenuhi citarasa mrudi2 dan guru2... tahniah admin, teruskan usaha murni anda... saya akan memberitahu kawan2 & murid2 saya ttg website ini... tq kerana sudi berkongsi banyak maklumat...
avatar
Mitsuko
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 33
Registration date : 17/03/2009

View user profile

Back to top Go down

keahlian 1000

Post by aizma on Sun May 24, 2009 10:31 am

Mitsuko wrote:betul... saya juga sependpt dgn cikgu enaslya3... walaupun buat masa ini saya jarang masuk berforum, tp pd pendpt saya, forum ini memang wajar disokong... mgkin saya silap, tp setakat ini saya belum menemui laman2 web yg serupa dgn laman web ini... ia benar2 memenuhi citarasa mrudi2 dan guru2... tahniah admin, teruskan usaha murni anda... saya akan memberitahu kawan2 & murid2 saya ttg website ini... tq kerana sudi berkongsi banyak maklumat...

saya juga amat2 bersetuju, kalau di sarawak, kami ada http://www.engkabang net. jenguk2 lah...tapi tak untuk murid2 hanya untuk warga pendidik sahaja.... teruskan usaha murni sebegini dan war2kan kepada anak2 bangsa kita. Very Happy

aizma
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 4
Registration date : 18/05/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Cikgu Edy on Sun May 24, 2009 11:08 am

sokongan anda amat dihargai... selalunya kerja murni memerlukan kekuatan untuk melakukannya, dengan sokongan pasti kita semua akan lebih ceria dan bersemangat di hari mendatang.....

_________________mbf...
Be Joyful always...
avatar
Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts : 968
Humor : hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date : 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Cikgu X on Sun May 24, 2009 1:00 pm

betul tu, sokongan anda semua amat dihargai... mari kita bersama2 menjadikan mbf sbg salah 1 tempat yg boleh memberi perkongsian & membimbing warga pendidik & murid2... tq utk semua...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Cikgu X on Mon May 25, 2009 10:53 am

keahlian setakat hari ini 25mei09, pukul 9.52 am... 929 org... harap anda bersedia utk keahlian 1000...!

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Admin on Mon May 25, 2009 8:07 pm

bilangan tertinggi online...

Most users ever online was 13 on Tue May 19, 2009 5:49 pm

diharap ketika mencapai keahlian 1000, ia akan menjadi bilangan online yg TERTINGGI... jgn terlepas utk menjadi sbg drpd lakaran prestasi MBF...

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by ikin on Thu May 28, 2009 8:20 pm

harap aku tak terlepas masa tu... Smile
tahniah admin atas usaha menyediakan forum tempat belajar begini... tahniah... aku tau melalui kawan... dia pulak terjumpa tak sengaja...

ikin
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 9
Registration date : 28/05/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Cikgu X on Fri May 29, 2009 12:18 pm

sekarang ini, pukul 11.17 pagi, 29 Mei 2009
keahlian - 973 ahli...

harap jgn terlepas... mgkin dlm tempoh 2 hari...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Idz on Fri May 29, 2009 12:37 pm

bimbang terlepas... kerana 3 hari berikut ada kelas tambahan masa cuti ... direct 8.00 pagi hingga 12.30 t/hari... mungkin sempat kalau buat kelas di makmal komputer... tapi nanti dikatakan mengambil kesempatan pula semasa mengajar... anyway... i congratulate mbf... best of wishes to all mbf members... lepas ni mungkin admin ada perubahan / transformasi sempena ulang tahun kelahiran mbf pula...

tinggal 25 org saja lagi... siapakah ahli yang bertuah menjadi ahli ke-100? Jangan sesiapa [cuba] ada 2 keahlian pula...nanti anda di'ban'kan oleh admin...
avatar
Idz
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 452
Registration date : 31/01/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Cikgu X on Fri May 29, 2009 5:30 pm

jgn bimbang cikgu... keahlian 1000 ni sekadar 'memeriahkan' lg mbf... Smile apapun, tq atas sokongan cikgu dan member2 lain... ya, nt kita sama2 membawa perubahan...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Cikgu X on Mon Jun 01, 2009 9:51 pm

sekarang ini, pukul 8.50 malam, 1 jun 2009
keahlian - 993 ahli...

tinggal 7 utk keahlian yg ke1000... Smile

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Faye on Mon Jun 01, 2009 9:58 pm

wase....
byk nya org join...
avatar
Faye
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 204
Age : 21
Registration date : 25/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Cikgu X on Wed Jun 03, 2009 12:08 am

2 jun 2009... selasa... akhirnya 1000 keahlian tercapai juga... berbanyak2 terima kasih atas sokongan semua pihak, marilah kita terus menjadikan forum mbf ini sbg salah satu sumber maklumat & forum perbincangan guru2 & murid... tq pd semua...


_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Cikgu Edy on Wed Jun 03, 2009 2:25 pm

tahniah kepada semua warga MBF.... pencapaian ini adalah pencapaian kita semua.....

_________________mbf...
Be Joyful always...
avatar
Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts : 968
Humor : hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date : 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by azhari a on Thu Nov 05, 2009 10:47 am

ya betul tu kata cikgu Edy kita semua mesti berusaha lagi bounce

azhari a
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 21
Age : 22
Registration date : 04/11/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Cikgu X on Thu Nov 05, 2009 11:29 am

keahlian sekarang 2334... tahniah utk semua...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by ira the best on Sat Nov 07, 2009 10:50 am

syabas...........
avatar
ira the best
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 203
Age : 20
Location : pantai dalam
Humor : gIrL iS gOoD ThAn BoY...
Registration date : 20/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by azrin on Tue Nov 10, 2009 10:23 am

syabas.........mbf
avatar
azrin
MBF Regular Member
MBF Regular Member

Number of posts : 166
Age : 21
Location : bongawan,sabah
Humor : What The??
Registration date : 29/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Keahlian 1000

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum