FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 6 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 6 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 9:16 pm
Latest topics
» Mandarin class/course for adult in Klang,Selangor
by acesilmy Thu Jul 24, 2014 5:05 pm

» Bahasa Inggeris Komunikasi di klang
by acesilmy Thu Jul 24, 2014 3:27 pm

» Saya TAk faham BM pemahaman
by Admin Tue Jul 08, 2014 10:33 pm

» Learn Chinese Language for Kids in Klang, Slangor
by acesilmy Thu Jun 19, 2014 5:37 pm

» Budak 11 tahun mekanik kereta
by Admin Sun Jun 15, 2014 11:00 pm

» Kerjaya dalam bidang kesihatan
by Admin Sun Jun 15, 2014 10:57 pm

» 10 PENYAKIT UTAMA DI MALAYSIA
by Admin Sun Jun 15, 2014 10:56 pm

» strange animals
by Danielson.Hilarion.Ladi Tue May 27, 2014 1:07 pm

» nak dpt 5A upsr...
by Admin Sun May 25, 2014 11:08 am

» bahasa melayu kertas 1
by Admin Sun May 25, 2014 11:07 am

» saya budak baru.....
by Admin Sun May 18, 2014 11:24 pm

» jangan mrah eh........
by 'Ainun Najihah Sun May 18, 2014 4:11 pm

» Permintaan : Allow me to post external link
by 'Ainun Najihah Sun May 18, 2014 4:00 pm

» Gambar Anda
by 'Ainun Najihah Sun May 18, 2014 3:47 pm

» Nasihat sahaja
by 'Ainun Najihah Sun May 18, 2014 3:39 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by 'Ainun Najihah Sun May 18, 2014 3:33 pm

» INVITATION TO ENGLISH TEACHERS
by Admin Mon May 12, 2014 4:00 pm

» MATE FORM 3
by Admin Mon May 12, 2014 4:00 pm

» MATHEMATICS PAPER 2
by Admin Mon May 12, 2014 3:59 pm

» kelemahn sa dlm menukar nombor becampur kepada peratus !!!!
by marycute Thu May 08, 2014 2:49 pm

» 5A s
by Bidin al zaifa Tue May 06, 2014 4:39 pm

» Newbie!!
by Bidin al zaifa Tue May 06, 2014 4:37 pm

» Berapa Result UPSR anda?
by Bidin al zaifa Tue May 06, 2014 4:33 pm

» TESTING>>>
by Bidin al zaifa Tue May 06, 2014 4:31 pm

» Hello there,,
by Bidin al zaifa Tue May 06, 2014 4:26 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by ujin on Thu Aug 27, 2009 1:17 pm

Sekolah berasrama penuh yang mana paling bagus ?

ujin
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts: 27
Registration date: 17/05/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by zuriaf on Thu Aug 27, 2009 4:11 pm

PALING BAGUS?????????????

1 of best school:

1.SM TEngku KUrsiah
2.MRSM LAngkawi
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Sleep Sleep

zuriaf
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts: 78
Location: Kulim,Kedah
Humor: PeAcE...
Registration date: 20/08/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by KAY on Thu Aug 27, 2009 8:22 pm

saya pun ada sayu sekolah yang boleh kamu berasrama di smk sains pulau pinang

KAY
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 371
Registration date: 16/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by brenda on Fri Aug 28, 2009 2:58 pm

Tak pasti. Sebab ada bnyk asrama penuh yg bagus.

brenda
MBF Super Senior Member
MBF Super Senior Member

Number of posts: 619
Location: Lahad Datu,Sabah.
Humor: What does the elf's learn in school? Elf-abet!
Registration date: 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by amanda on Fri Aug 28, 2009 4:47 pm

Sekolah Menengah Sains??? (lahad datu got one)

amanda
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 313
Location: lahad datu, sabah
Humor: pada satu hari, kebun buah pak mat terbakar. apakah buah yang terselamat dari kebakaran itu?
Registration date: 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by KAY on Sat Aug 29, 2009 2:33 pm

bagus tu saya ada seorang kawan dia tu seorang murid yang berjaya dia mendapat 5 A dalam UPSR tarel tu. dia juga pernah dipilih sebagai murid terpandai di pulau pinang dan dia belajar di sekolah smk saians Bukit Mertajam namaa nya shadis dia org india Razz

KAY
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 371
Registration date: 16/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by amanda on Sat Aug 29, 2009 5:47 pm

kay awak orang pulau pinang ke?

amanda
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 313
Location: lahad datu, sabah
Humor: pada satu hari, kebun buah pak mat terbakar. apakah buah yang terselamat dari kebakaran itu?
Registration date: 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by fify on Sun Aug 30, 2009 1:33 pm

kalau tak silap sye sekolah berasrama yang bagus "SEKOLAH MENENGAH SAINS TUN SYED SHEH SHAHABUDIN...." dekat plau pinang...
Very Happy Smile

fify
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts: 89
Age: 17
Location: Malaysia
Humor: jadi lah diri sendiri..
Registration date: 25/08/2009

View user profile http://fifymbf.hi5.com

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by KAY on Sun Aug 30, 2009 4:34 pm

amanda wrote:kay awak orang pulau pinang ke?
yaaa saya orang pulau pinang macammana awak dari mana amanda.

KAY
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 371
Registration date: 16/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by Cikgu X on Sun Aug 30, 2009 8:11 pm

ada banyak sekolah berasrama penuh yg baik di malaysia..

_________________mbf...

Cikgu X
Special Rank

Number of posts: 3202
Registration date: 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by ujin on Tue Sep 01, 2009 1:36 pm

adakah sekolah berasrama penuh di penang bagus ?

ujin
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts: 27
Registration date: 17/05/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by Cikgu X on Tue Sep 01, 2009 6:47 pm

semuanya bagus... semuanya berkualiti...

_________________mbf...

Cikgu X
Special Rank

Number of posts: 3202
Registration date: 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by ijoke23 on Tue Sep 01, 2009 6:48 pm

Setahu cikgu. ada beberapa jenis asrama.
[1] sekolah asrama dibawah kementerian pelajaran. mcm tengku kursiah, alam syah, etc. yang glamour2 tu laa..
[2] sekolah asrama dibawah jabatan pelajaran negeri. yg ni kurang glamour sikit.. mcm tun syed syeh shahabudin mcm fify kata tu kot..
[3] MRSM..

kalau yang bagus rasanya yang no [1] dgn [3] laa.. tapi nak masuk tu susah. kena 5A yang strong. 90++.
pastu ujian sahsiah yang petang khamis tu kena score.
pastu kena ko-k bagus. wakil sekolah @ daerah pertandingan apa2.
pastu PLBS dgn PEKA kena bagus jgk.

tapi yang paling penting sekali, UPSR minggu depan kena score.
jadi buat betul2. Smile

ijoke23
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts: 10
Location: Pulau Pinang
Registration date: 20/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by Cikgu X on Tue Sep 01, 2009 6:50 pm

betul, minggu depan mesti buat betul2 supaya score 5A...

_________________mbf...

Cikgu X
Special Rank

Number of posts: 3202
Registration date: 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by Cikgu Edy on Tue Sep 01, 2009 9:05 pm

Ini pengalaman saya ...

masa sekolah menengah, cikgu bersekolah di asrama penuh (di bawah Kementerian Pendidikan).... sekolah tu bagus dan masa peperiksaan tingkatan 3, saya telah score dengan baiknya dan dimasukkan lagi ke sekolah berasrama penuh yg lain di negeri lain pula

lepas tu, saya belajar lagi di sekolah berasrama penuh ini. Ia di bawah Kementerian Pertahanan di Sungai Besi

jadi pada pendapat saya la... semua asrama penuh (Kementerian / Negeri atau Mara) semuanya baik-baik belaka. Apa yg penting ialah mesti belajar dengan bersungguh-sungguh sebab apabila sampai ke tahap UNIVERSITI, .... U tidak tanya atau tengok "sekolah" tetapi melihat kepada "Pencapaian Akademik"...

lihat senario ini... sebagai contoh

anda bersekolah di sekolah asrama penuh yg paling terkenal di Malaysia dan SPM dapat 9A, kawan anda bersekolah di sekolah kampung yang serba-serbi kurang tetapi mendapat 9A... Universiti akan pilih kawan anda dan bukan anda, kenapa? Sebab dalam serba-serbi kekurangan pun masih mendapat 9A, ada yg serba serbi lengkap pula hanya mendapat 9A

jadi persoalannya ialah asrama penuh cuma menyediakan anda semua untuk melaksanakan yang terbaik tapi akhirnya masih lagi bergantung kepada sejauh mana pencapaian anda.

_________________mbf...
Be Joyful always...

Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts: 968
Humor: hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date: 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum