FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 13 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 13 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» talk in english, IF YOU DARE!
by Shureen Baskaran Wed Dec 17, 2014 1:12 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» soalan BM
by M.TASHVEENA* Mon Oct 06, 2014 1:52 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:37 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

» Attention !! Tlg Share Ramalan SPM tahun 2014
by icakus Thu Sep 11, 2014 10:31 pm

» Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?
by aqilah humaira' Thu Aug 28, 2014 10:05 pm

» paper 2 sangat susah!!..
by king danesh Thu Aug 28, 2014 9:50 pm

» Berapa Result UPSR anda?
by Najib Rosli Sat Aug 23, 2014 12:30 pm

» Newbie!!
by erwinmaya Tue Aug 19, 2014 5:49 pm

» KERJAYA SEBAGAI PEGUAM???
by dama Mon Aug 18, 2014 7:12 pm

» karangan bi paper 2
by Admin Sat Aug 16, 2014 12:54 am

» MATE FORM 3
by Samirah Halman Tue Aug 12, 2014 8:59 pm

» Laporan Aktiviti Gotong-Royong
by danessa alia Sat Aug 02, 2014 12:30 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by ujin on Thu Aug 27, 2009 2:17 pm

Sekolah berasrama penuh yang mana paling bagus ?

ujin
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts: 27
Registration date: 17/05/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by zuriaf on Thu Aug 27, 2009 5:11 pm

PALING BAGUS?????????????

1 of best school:

1.SM TEngku KUrsiah
2.MRSM LAngkawi
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Sleep Sleep

zuriaf
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts: 78
Location: Kulim,Kedah
Humor: PeAcE...
Registration date: 20/08/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by KAY on Thu Aug 27, 2009 9:22 pm

saya pun ada sayu sekolah yang boleh kamu berasrama di smk sains pulau pinang

KAY
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 371
Registration date: 16/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by brenda on Fri Aug 28, 2009 3:58 pm

Tak pasti. Sebab ada bnyk asrama penuh yg bagus.

brenda
MBF Super Senior Member
MBF Super Senior Member

Number of posts: 619
Location: Lahad Datu,Sabah.
Humor: What does the elf's learn in school? Elf-abet!
Registration date: 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by amanda on Fri Aug 28, 2009 5:47 pm

Sekolah Menengah Sains??? (lahad datu got one)

amanda
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 313
Location: lahad datu, sabah
Humor: pada satu hari, kebun buah pak mat terbakar. apakah buah yang terselamat dari kebakaran itu?
Registration date: 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by KAY on Sat Aug 29, 2009 3:33 pm

bagus tu saya ada seorang kawan dia tu seorang murid yang berjaya dia mendapat 5 A dalam UPSR tarel tu. dia juga pernah dipilih sebagai murid terpandai di pulau pinang dan dia belajar di sekolah smk saians Bukit Mertajam namaa nya shadis dia org india Razz

KAY
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 371
Registration date: 16/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by amanda on Sat Aug 29, 2009 6:47 pm

kay awak orang pulau pinang ke?

amanda
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 313
Location: lahad datu, sabah
Humor: pada satu hari, kebun buah pak mat terbakar. apakah buah yang terselamat dari kebakaran itu?
Registration date: 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by fify on Sun Aug 30, 2009 2:33 pm

kalau tak silap sye sekolah berasrama yang bagus "SEKOLAH MENENGAH SAINS TUN SYED SHEH SHAHABUDIN...." dekat plau pinang...
Very Happy Smile

fify
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts: 89
Age: 18
Location: Malaysia
Humor: jadi lah diri sendiri..
Registration date: 25/08/2009

View user profile http://fifymbf.hi5.com

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by KAY on Sun Aug 30, 2009 5:34 pm

amanda wrote:kay awak orang pulau pinang ke?
yaaa saya orang pulau pinang macammana awak dari mana amanda.

KAY
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts: 371
Registration date: 16/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by Cikgu X on Sun Aug 30, 2009 9:11 pm

ada banyak sekolah berasrama penuh yg baik di malaysia..

_________________mbf...

Cikgu X
Special Rank

Number of posts: 3202
Registration date: 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by ujin on Tue Sep 01, 2009 2:36 pm

adakah sekolah berasrama penuh di penang bagus ?

ujin
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts: 27
Registration date: 17/05/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by Cikgu X on Tue Sep 01, 2009 7:47 pm

semuanya bagus... semuanya berkualiti...

_________________mbf...

Cikgu X
Special Rank

Number of posts: 3202
Registration date: 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by ijoke23 on Tue Sep 01, 2009 7:48 pm

Setahu cikgu. ada beberapa jenis asrama.
[1] sekolah asrama dibawah kementerian pelajaran. mcm tengku kursiah, alam syah, etc. yang glamour2 tu laa..
[2] sekolah asrama dibawah jabatan pelajaran negeri. yg ni kurang glamour sikit.. mcm tun syed syeh shahabudin mcm fify kata tu kot..
[3] MRSM..

kalau yang bagus rasanya yang no [1] dgn [3] laa.. tapi nak masuk tu susah. kena 5A yang strong. 90++.
pastu ujian sahsiah yang petang khamis tu kena score.
pastu kena ko-k bagus. wakil sekolah @ daerah pertandingan apa2.
pastu PLBS dgn PEKA kena bagus jgk.

tapi yang paling penting sekali, UPSR minggu depan kena score.
jadi buat betul2. Smile

ijoke23
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts: 10
Location: Pulau Pinang
Registration date: 20/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by Cikgu X on Tue Sep 01, 2009 7:50 pm

betul, minggu depan mesti buat betul2 supaya score 5A...

_________________mbf...

Cikgu X
Special Rank

Number of posts: 3202
Registration date: 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: sekolah berasrama penuh mana yang bagus ?

Post by Cikgu Edy on Tue Sep 01, 2009 10:05 pm

Ini pengalaman saya ...

masa sekolah menengah, cikgu bersekolah di asrama penuh (di bawah Kementerian Pendidikan).... sekolah tu bagus dan masa peperiksaan tingkatan 3, saya telah score dengan baiknya dan dimasukkan lagi ke sekolah berasrama penuh yg lain di negeri lain pula

lepas tu, saya belajar lagi di sekolah berasrama penuh ini. Ia di bawah Kementerian Pertahanan di Sungai Besi

jadi pada pendapat saya la... semua asrama penuh (Kementerian / Negeri atau Mara) semuanya baik-baik belaka. Apa yg penting ialah mesti belajar dengan bersungguh-sungguh sebab apabila sampai ke tahap UNIVERSITI, .... U tidak tanya atau tengok "sekolah" tetapi melihat kepada "Pencapaian Akademik"...

lihat senario ini... sebagai contoh

anda bersekolah di sekolah asrama penuh yg paling terkenal di Malaysia dan SPM dapat 9A, kawan anda bersekolah di sekolah kampung yang serba-serbi kurang tetapi mendapat 9A... Universiti akan pilih kawan anda dan bukan anda, kenapa? Sebab dalam serba-serbi kekurangan pun masih mendapat 9A, ada yg serba serbi lengkap pula hanya mendapat 9A

jadi persoalannya ialah asrama penuh cuma menyediakan anda semua untuk melaksanakan yang terbaik tapi akhirnya masih lagi bergantung kepada sejauh mana pencapaian anda.

_________________mbf...
Be Joyful always...

Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts: 968
Humor: hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date: 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum