FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by Ikhma97 on Sat Oct 17, 2009 2:16 pm

assalammu'alaikum w.b.t. & haii sumaaa :]

hehe ~ saya yakin saya boleh 5A ,, anda bagaimana ?
avatar
Ikhma97
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 6
Age : 20
Location : Kota Belud, Sabah, MY
Registration date : 17/10/2009

View user profile http://sikecik1997.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by brenda on Sat Oct 17, 2009 2:45 pm

Hi Ikhma! Welcome 2 MBF!
avatar
brenda
MBF Super Senior Member
MBF Super Senior Member

Number of posts : 619
Location : Lahad Datu,Sabah.
Humor : What does the elf's learn in school? Elf-abet!
Registration date : 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by ira the best on Sat Oct 17, 2009 7:50 pm

saya juga yakin untuk mendapat 5a dlm upsr....
avatar
ira the best
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 203
Age : 20
Location : pantai dalam
Humor : gIrL iS gOoD ThAn BoY...
Registration date : 20/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by shasha_polcey on Sat Oct 17, 2009 8:40 pm

4a1b!!!

shasha_polcey
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 281
Age : 20
Location : sandakan,sabah.
Registration date : 01/10/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by Cikgu X on Sat Oct 17, 2009 9:36 pm

Ikhma97 wrote:assalammu'alaikum w.b.t. & haii sumaaa :]

hehe ~ saya yakin saya boleh 5A ,, anda bagaimana ?
hai ikhma... baguslah...
shasha_polcey wrote:4a1b!!!
Yg B tu subjek apa shasha?
Tp, pd cikgu, apa sj keputusan adalah baik, yg penting lulus... tp kalau dpt cemerlang, lebih baik le...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by ira the best on Sun Oct 18, 2009 12:03 am

betul tu cikgu x Very Happy
avatar
ira the best
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 203
Age : 20
Location : pantai dalam
Humor : gIrL iS gOoD ThAn BoY...
Registration date : 20/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by Cikgu X on Sun Oct 18, 2009 12:24 am

Jd, target cemerlang dulu... kalau tak dpt, apa boleh buat, yg penting lulus... tp kalau nak cemerlang, kena sungguh2lah ya... jgn setakat impian atau harapan ja...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by Ikhma97 on Sun Oct 18, 2009 12:43 pm

salam Very Happy insya'allah , dengan doa kta bleh dpt keputusan yg cemerlang .. hehe ~ klw x dpt 5A pun, yg penting kta lulus .. sekurang2nyaa , kta lulus .. keyy .. hope u all can get 5A or pass .. !
avatar
Ikhma97
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 6
Age : 20
Location : Kota Belud, Sabah, MY
Registration date : 17/10/2009

View user profile http://sikecik1997.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by Cikgu X on Sun Oct 18, 2009 1:44 pm

sedarkah kamu, pd masa anda semua yakin boleh dpt 5A upsr, ramai lg di luar sana yg bukan shj tdk dpt 5A ttp akan gagal pula... bukan sedikit tp puluhan ribu org murid akan gagal...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by azrin on Mon Oct 19, 2009 10:37 am

saya yakin dapat 5A tapi seperti hati ini bercakap saya akan dapat 4A1B
avatar
azrin
MBF Regular Member
MBF Regular Member

Number of posts : 166
Age : 21
Location : bongawan,sabah
Humor : What The??
Registration date : 29/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by Cikgu X on Mon Oct 19, 2009 11:36 am

4A1B ok tu...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by azrin on Mon Oct 19, 2009 1:08 pm

tapi tak terlalu yakin la cikgu
avatar
azrin
MBF Regular Member
MBF Regular Member

Number of posts : 166
Age : 21
Location : bongawan,sabah
Humor : What The??
Registration date : 29/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by abbyziz on Fri Mar 19, 2010 6:03 pm

saya tidak terlalu yakin,tapi doakan saya dapat 5A atau 4A1B.amin http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_smile.gift

abbyziz
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 5
Registration date : 17/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by abbyziz on Fri Mar 19, 2010 6:11 pm

target 5A dulu, kalau tak dapat.......... apa nak buat,kena terimalah.kalau kena marah nangis sebab cikgu nak pandai kan kita .

abbyziz
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 5
Registration date : 17/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by Cikgu X on Fri Mar 19, 2010 6:59 pm

ya, mesti target tinggi dulu... & sertai dgn usaha... kalau tak dpt, tp dah usaha, apa boleh buat...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by nur alwani on Sat Mar 20, 2010 12:04 pm

abbyziz, kan dah berusaha...
kalau kte tak dapat apa yang kita impikan tapi kte dah bertawakal..

Tuhan 2 Maha Kaya dan Adil..
mungkin satu kegagaln dalah satu kunci kejayaan yng memang dah tersedia untuk hambanya yg sabar menempuh dugaan dan ujian yng diberikan oleh-Nya..

so yakin... dengan diri abbyziz..
kitorang sentiasa mendoakan..
untuk kejayaan kita semua jugak...
avatar
nur alwani
Moderator
Moderator

Number of posts : 136
Age : 27
Location : malaysia
Humor : JANGAN LETAKKAN KEESAAN ALLAH DI DALAM AKAL FIKIRAN KITA. SETINGGI-TINGGI ILMU DUNIA INI YANG MAMPU KITA KECAPI HANYALAH UMPAMA SETITIS AIR DI LAUTAN
Registration date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by fify on Sat Mar 20, 2010 8:17 pm

salam...ok kpde adk2 yg ambil UPSR tahum nie...good luck..do the best....focus at class...and do many revision........AND YAKIN YANG ADK2 SEMUA BOLEH LAKUKANNYA....
avatar
fify
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 89
Age : 21
Location : Malaysia
Humor : jadi lah diri sendiri..
Registration date : 25/08/2009

View user profile http://fifymbf.hi5.com

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by hanis nazihah on Thu Aug 05, 2010 12:07 pm

mesti yakin la

hanis nazihah
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 4
Registration date : 20/05/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by Cikgu X on Thu Aug 05, 2010 1:33 pm

baguslah... capailah yg terbaik...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by rajboy................. on Thu Aug 05, 2010 4:23 pm

semua subject boleh dapat AAAAAAAAAAAA........................KECUALI BM1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Crying or Very sad
avatar
rajboy.................
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 7
Age : 19
Location : N.Sembilan,Tampin
Humor : Nobody is perfect .I am nobody :)
Registration date : 31/07/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by Cikgu X on Thu Aug 05, 2010 4:49 pm

BM1 pemahaman? tak boleh dpt A?

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by KimBum98 on Thu Aug 05, 2010 9:04 pm

saya yakin saya boleh 5A...anda pula bagaimana Question

Aku yakin untuk m'dapatkan 5A!! lol!

KimBum98
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 1
Age : 19
Location : Keningau
Registration date : 30/07/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by petrickson on Thu Aug 05, 2010 9:30 pm

KimBum98 wrote:saya yakin saya boleh 5A...anda pula bagaimana Question

Aku yakin untuk m'dapatkan 5A!! lol!


saya juga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Smile Smile Smile Razz Razz study study
avatar
petrickson
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 39
Age : 19
Location : bintulu
Registration date : 14/05/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by petrickson on Thu Aug 05, 2010 9:32 pm

rajboy................. wrote:semua subject boleh dapat AAAAAAAAAAAA........................KECUALI BM1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Crying or Very sad
tapi saya tidak dapat a dalam matapelajaran mt study study study study study study study study study study study
avatar
petrickson
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 39
Age : 19
Location : bintulu
Registration date : 14/05/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by Cikgu X on Thu Aug 05, 2010 9:43 pm

ada 46 hari lg... teruskan latih tubi sungguh2...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: saya yakin saya boleh 5A , anda pula bagaimana ?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum