FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 14 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 14 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


Cuti sekolah 2009, apa rancangan kamu?

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Cuti sekolah 2009, apa rancangan kamu?

Post by Cikgu X on Wed Nov 18, 2009 8:26 pm

First topic message reminder :

Tinggal beberapa hari shj lagi cuti persekolahan 2009 akan bermula... tentu seronok bercutikan... bulan januari 2010 barulah seklah buka semula... apa rancangan kamu masa cuti sekolah nanti?

*Walaupun masa cuti, buku jgn cuti tau...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down


Re: Cuti sekolah 2009, apa rancangan kamu?

Post by Idz on Thu Nov 19, 2009 9:20 pm

princessaina wrote:syer dpat 4A 1B jewh ... Crying or Very sad

tahniah jua buat kamu... biarpun tak dapat 5A... itu bukan bermakna gagal dalam hidup... masih banyak ruang dan peluang untuk kamu pada masa hadapan... teruskan berusaha dan teruskan hidup seperti biasa... determination leads to success... Smile
avatar
Idz
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 452
Registration date : 31/01/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Cuti sekolah 2009, apa rancangan kamu?

Post by Idz on Thu Nov 19, 2009 9:27 pm

cik gedik wrote:kalau sy pegi lik kmpung n gi cuti cuti sy tngah fras sy dpt 1A 2B 1C

cikgu simpati dengan diri kamu.. namun tahniah jua kerana kamu masih lulus upsr... panjatkan kesyukuran kepada tuhan kerana diberikan pengajaran yang baik pada hari ini .... supaya kelemahan boleh dibaiki atau dipertingkatkan.. dan pengalaman pahit yang dilalui, dapat dielakkan pada masa depan... teruskan usaha ... kejayaan pasti menyusul buat mereka yang tidak kenal erti putus asa... Smile
avatar
Idz
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 452
Registration date : 31/01/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Cuti sekolah 2009, apa rancangan kamu?

Post by Cikgu X on Thu Nov 19, 2009 9:54 pm

saya setuju dgn cikgu idz... ya, teruskan usaha... kita tahu bhw keputusan yg kita dpt adalah setimpal dgn usaha belajar kita... jd dgn kesedaran ini, perlu tingkatkan lg usaha pd masa akan dtg... memandangkan cuti sekolah akan bermula, jgn fikirkan sangat ttg keputusan upsr adik, fikirkan apa aktiviti2 yg hendak dilakukan masa cuti... berseronklah... tp pd masa yg sama jgn lupa pd buku2 pelajaran...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Cuti sekolah 2009, apa rancangan kamu?

Post by mimie on Sat Nov 21, 2009 2:16 pm

Question boring ar.. bounce

mimie
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 4
Age : 21
Location : sandakan
Registration date : 19/11/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Cuti sekolah 2009, apa rancangan kamu?

Post by Cikgu X on Sat Nov 21, 2009 2:48 pm

tdk boring tu kalau masa digunakan sebaiknya... cuba cari aktiviti seronok masa cuti, sdh tentu tak perasan cuti berlalu...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Cuti sekolah 2009, apa rancangan kamu?

Post by muhammad farid deen on Sat Nov 21, 2009 4:32 pm

ye.betul tu ckgu Very Happy

muhammad farid deen
MBF New Member
MBF New Member

Number of posts : 19
Age : 19
Location : taman fadason,kuala lumpur,malaysia
Humor : usaha tangga kejayaan goodluck
Registration date : 25/10/2009

View user profile http://www.everysmiles.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cuti sekolah 2009, apa rancangan kamu?

Post by mira_96 on Mon Nov 23, 2009 4:38 pm

erm,,cuti nie sya sekeluarga belum ada rancangan lagi larh...
betul tue...cuti cuti jugak...hehe.... Very Happy
avatar
mira_96
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 446
Age : 20
Location : sAnDurKaRn
Humor : n0thing is aNything
Registration date : 25/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Cuti sekolah 2009, apa rancangan kamu?

Post by atiqah on Mon Nov 23, 2009 8:03 pm

saya pun
avatar
atiqah
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 29
Age : 20
Location : SHAH ALAM
Humor : jangan putus asa kejayaan pasti di capai
Registration date : 12/11/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Cuti sekolah 2009, apa rancangan kamu?

Post by azhari a on Tue Nov 24, 2009 12:11 am

bagi sya cuti sya kali ini sangat menyeronokan ,sye dapat meluangkan masa bersama keluarga dan rakan rakan di kampung,sya boleh mengunakan masa cuti ini bersama hobi saya.

azhari a
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 21
Age : 21
Registration date : 04/11/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Cuti sekolah 2009, apa rancangan kamu?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum