FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


wonderful members.

View previous topic View next topic Go down

wonderful members.

Post by ari on Sat Mar 20, 2010 10:33 am


member humor
1 arijust do it even other said it impossible.




2 naga2717@yahoo.com





3 brendaWhat
does the elf's learn in school? Elf-abet!





4 Cikgu X





5 ezah





6 rahiman





7 aszs79





8 yasminsofiya





9 adli98





10 jefadamely@yahoo.com.my





11 juradi





12 misakira3





13 fifyall is nice.......




14 amandapada satu hari, kebun buah pak mat terbakar.
apakah buah yang terselamat dari kebakaran itu?





15 abbyziz





16 nureenalias





17 kums





18 Hidayati
munirah ahmad






19 Idz





20 izam.@streamyx





21 yaya





22 Afiqah





23 khairinoob





24 nazihah30





25 jyzens





26 nursya





27 rahmahrashidi





28 geomancer444





29 joshuakjohn





30 neece_emo25





31 tempoyang





32 nurul
amirah






33 THANUSH
SIVA






34 misq_lollies1998





35 Harith





36 gempak





37 reena





38 inshirah
izham






39 MarianahSEMELA





40 kaduk
kalut






41 nakuto





42 darwisy





43 pipah





44 unclelee4652





45 noor
hasina






46 darkorical





47 rufjo





48 ling





49 abbycute





50 mawar





avatar
ari
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 71
Location : lost city
Humor : just do it even other said it impossible.
Registration date : 27/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: wonderful members.

Post by ari on Sat Mar 20, 2010 10:35 am

you all are sweet member.....
avatar
ari
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 71
Location : lost city
Humor : just do it even other said it impossible.
Registration date : 27/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: wonderful members.

Post by ari on Sat Mar 20, 2010 11:01 am

maaf jika gambar tidak nampak...
avatar
ari
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 71
Location : lost city
Humor : just do it even other said it impossible.
Registration date : 27/02/2010

View user profile

Back to top Go down

PERSAHABATAN ITU ADALAH YANG TERINDAH DARI PERCINTAAN

Post by nur alwani on Sat Mar 20, 2010 11:48 am

SAHABAT....


sahabat bagai bola ragbi,
bila tak dapat dikejar,
bila dah dapat...
di peluk erat-erat.

Sahabat bagai langit,
ia sentiasa ada..
menemani kita bila-bila masa sahaja..

seorang sahabat..
takkan mudah menyatakan,
keikhlasan hatinya..
untuk bersahabat.

Persahabatan takkan terhakis dek CLOROX..
takkan luntur dek DYNAMO...
takkan denyah warnanya dek VANISH..

tetap ia sentiasa harum bak DOWNY 4X
selembut SOFTLAN...
sekekal BREEZE...

PERSAHABATAN JAUH LEBIH INDAH DARI PERCINTAAN,
CINTA SEUMPAMA BERMAIN LAYANG2...
ANDAI PUTUS..
MAKA BERAKHIRLAH IKATAN....

SAHABAT BAGAIKAN PANTAI DAN LAUTAN...
WALAUPUN SERING BERHEMPAS..
TETAP IA KEKAL BERDAMPINGAN...
avatar
nur alwani
Moderator
Moderator

Number of posts : 136
Age : 27
Location : malaysia
Humor : JANGAN LETAKKAN KEESAAN ALLAH DI DALAM AKAL FIKIRAN KITA. SETINGGI-TINGGI ILMU DUNIA INI YANG MAMPU KITA KECAPI HANYALAH UMPAMA SETITIS AIR DI LAUTAN
Registration date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: wonderful members.

Post by ari on Sat Mar 20, 2010 12:05 pm

akan di siar kan member yang lain dikemudian hari.
sila bersabar nama anda akn di paparkan...
avatar
ari
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 71
Location : lost city
Humor : just do it even other said it impossible.
Registration date : 27/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: wonderful members.

Post by nur alwani on Sat Mar 20, 2010 12:16 pm

ari kitorang tak mengharapkan ni sumer pon..
but thanks..

coz
seorang sahabat yang ikhlas
adalah sebuah role-model kepada sahabat yang lain

sebuah persahabatan yg dijamin syurga adalah..
persahabatan yg saling ikhlas..
mengharapkan rahmat Allah,
dan tidak mengharapkn balasan dalam kata erti IHSAN..

thanks ari..
thank you so much..
avatar
nur alwani
Moderator
Moderator

Number of posts : 136
Age : 27
Location : malaysia
Humor : JANGAN LETAKKAN KEESAAN ALLAH DI DALAM AKAL FIKIRAN KITA. SETINGGI-TINGGI ILMU DUNIA INI YANG MAMPU KITA KECAPI HANYALAH UMPAMA SETITIS AIR DI LAUTAN
Registration date : 17/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: wonderful members.

Post by ari on Mon Mar 22, 2010 4:29 pm

welcome but ini pun untuk semua member yang banyak bagi maklumat dan yang datang ke MBF ney.............

friend are so important.
avatar
ari
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 71
Location : lost city
Humor : just do it even other said it impossible.
Registration date : 27/02/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: wonderful members.

Post by brenda on Mon Mar 22, 2010 5:46 pm

ari wrote:welcome but ini pun untuk semua member yang banyak bagi maklumat dan yang datang ke MBF ney.............

friend are so important.

jangan lupa.. friends are just friends.. they are not that important.. kita mesti cari rezeki atau mencapai sesuatu dengan diri sendiri.. makna: kita tidak boleh bergantung kepada orang lain untuk menyara hidup kita.. bukan selalu rakan kita boleh bantu.. kita kena belajar berdikari. ibu kita bukan hidup selamanya.. manusia mesti meninggal dunia. itu adalah jalan proses kehidupan..

bayi (dijaga oleh ibu) Arrow budak (dijaga oleh ibu, belajar berdikari dan membuat kerja2 ringan) Arrow remaja (dijaga oleh ibu, belajar menjaga diri, berdikari dan belajar membuat kerja yg sederhana dan susah) Arrow dewasa (jaga diri sendiri, berdikari, cari rezeki sendiri dan membuat kerja2 yg senang, susah, sederhana)..

hampir kesemua step2 ini mempunyai perkataan 'belajar berdikari atau berdikari'.. jadi, bacalah dan fahami.. Smile
avatar
brenda
MBF Super Senior Member
MBF Super Senior Member

Number of posts : 619
Location : Lahad Datu,Sabah.
Humor : What does the elf's learn in school? Elf-abet!
Registration date : 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: wonderful members.

Post by sazlina on Mon Mar 22, 2010 6:06 pm

brenda wrote:
ari wrote:welcome but ini pun untuk semua member yang banyak bagi maklumat dan yang datang ke MBF ney.............

friend are so important.

jangan lupa.. friends are just friends.. they are not that important.. kita mesti cari rezeki atau mencapai sesuatu dengan diri sendiri.. makna: kita tidak boleh bergantung kepada orang lain untuk menyara hidup kita.. bukan selalu rakan kita boleh bantu.. kita kena belajar berdikari. ibu kita bukan hidup selamanya.. manusia mesti meninggal dunia. itu adalah jalan proses kehidupan..

bayi (dijaga oleh ibu) Arrow budak (dijaga oleh ibu, belajar berdikari dan membuat kerja2 ringan) Arrow remaja (dijaga oleh ibu, belajar menjaga diri, berdikari dan belajar membuat kerja yg sederhana dan susah) Arrow dewasa (jaga diri sendiri, berdikari, cari rezeki sendiri dan membuat kerja2 yg senang, susah, sederhana)..

hampir kesemua step2 ini mempunyai perkataan 'belajar berdikari atau berdikari'.. jadi, bacalah dan fahami.. Smile

betul kata brenda tu.




just be happy always
avatar
sazlina
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 23
Age : 21
Location : australia
Humor : just believe in yourself! okey..
Registration date : 22/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: wonderful members.

Post by Cikgu X on Mon Mar 22, 2010 9:38 pm

bagus komen adik2 ni... tahniah...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: wonderful members.

Post by sazlina on Sat Mar 27, 2010 3:11 pm

Cikgu X wrote:bagus komen adik2 ni... tahniah...



terima kasih cikgu x...





just
be happy always
avatar
sazlina
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 23
Age : 21
Location : australia
Humor : just believe in yourself! okey..
Registration date : 22/03/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: wonderful members.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum