FORUM MARI BELAJAR
Selamat datang ke Forum Mari Belajar (MBF)... sila login/daftar... pendaftaran percuma, sangat mudah, sangat cepat & tidak cerewet... ada ruangan yg anda tdk dpt lihat jika tidak login...

Terima kasih atas kunjungan anda...
Ranking Web Pendidikan
Free Ranking System For Malaysian School's Sites and Portals

Klik utk lihat senarai...

ILMU YANG TIDAK TERNILAI... Cgu, ank sy dlm thn 5 dan lmh dlm sub sains.. Sy amat ssh hati krn thn dpn dia pula akan mnduduki upsr. sy mncari2 tips utk sy praktikkn pd ank sy dan di ruangan ini sy temui segalanya.. Ats usaha cgu ini sy mndpt bnyk pengetahuan.. Terima kasih ats usaha cgu semoga diberkati segala ilmu yg dikongsikan brsama... (ummiS 8sept11 12.14am) Klik

Log in

I forgot my password

Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 436 on Mon Sep 20, 2010 10:16 pm
Latest topics
» Sila perkenalkan diri anda... tp tdk wajiblah...
by Admin Thu Jun 18, 2015 9:54 am

» soalan BM
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:53 pm

» LATIHAN BAHASA MELAYU UPSR
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:49 pm

» pecahan
by daniya2003 Sat May 23, 2015 8:41 pm

» Karangan : GURU SAYA
by 'Ainun Najihah Tue May 19, 2015 3:55 pm

» 14 Perkara Utama Mengenai Fail Meja
by salshark58 Tue May 12, 2015 9:33 am

» SOALAN KBAT
by syrfna Sun Apr 26, 2015 9:08 pm

» Nak atasi subjek yang x pernah lulus !
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:50 pm

» Kawan nk x???
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

» WAJIB DAFTAR SEBAGAI AHLI FORUM
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:47 pm

» BARU atau BAHARU
by Admin Mon Apr 06, 2015 7:41 pm

» talk in english, IF YOU DARE!
by Nuhaaa98 Tue Mar 17, 2015 10:41 pm

» geografi NOTA
by logapriya.murugaiah Sat Nov 29, 2014 7:44 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 1:06 pm

» bahasa melayu
by logapriya.murugaiah Fri Nov 28, 2014 12:36 pm

» math : Strawberry
by ijibang Wed Nov 26, 2014 1:21 am

» Salam Kenal
by erwinmaya Mon Nov 03, 2014 11:42 am

» English Grammar Exercises
by M.TASHVEENA* Sat Oct 18, 2014 11:16 am

» berkongsi belajar Matematik
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:49 pm

» BAHASA MELAYU
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:40 pm

» Koleksi bank soalan UPSR
by M.TASHVEENA* Sun Oct 12, 2014 8:32 pm

» Sport Day
by M.TASHVEENA* Sat Oct 11, 2014 10:08 pm

» SIMPULAN BAHASA
by M.TASHVEENA* Sun Oct 05, 2014 4:29 pm

» English Grammar Exercises 1
by M.TASHVEENA* Sat Oct 04, 2014 8:52 pm

» Body Mass Index (BMI) @ Index Jisim Badan
by cahaya suci Sun Sep 21, 2014 3:03 pm

FMB Chatbox


NOTIS / IKON MBF
Online English Dictionary
www.educationatlas.com
16731 blu 0
online education degrees
Pengunjung / Visitors


Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Admin on Fri Nov 28, 2008 7:13 pm

Ok, cuba kongsikan bgmana kamu tahu tentang forum ini? Siapa yg beritahu?

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by mira_96 on Fri Nov 28, 2008 7:17 pm

ohhh....teacher sya yg beritahu iaitu Mr.Francis... Cool
avatar
mira_96
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 446
Age : 21
Location : sAnDurKaRn
Humor : n0thing is aNything
Registration date : 25/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by KAY on Fri Nov 28, 2008 7:42 pm

Ibu saya yang "terjumpa" bila sedang cari sesuatu di internet. Dia bangunkan saya dan beritahu bahawa dia telah menjumpai sesuatu yang sangat menarik untuk saya.

Sebelum ni...saya asyik main game saja di net....selalu masuk barbie.com Very Happy
avatar
KAY
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 371
Registration date : 16/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Admin on Fri Nov 28, 2008 7:49 pm

wah, kira adik kay bertuah kerana dpt join kami di sini sambil berkongsi2 pengetahuan. Utk pengetahuan semua, ramai guru2 yg masuk di forum ini, sebab itu, jika kamu menghadapi sebarang masalah pelajaran, mungkin kurang faham ttg sesuatu tajuk, nyatakan shj di sini, mungkin guru2 atau rakan2 murid yg lain boleh membantu.

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by KAY on Fri Nov 28, 2008 7:58 pm

Yes...itu yang emak kata.
Dia kagum dengan forum ini. Selalunya dia duduk bersama saya apabila saya melayari net. Wink
avatar
KAY
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 371
Registration date : 16/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Admin on Sat Nov 29, 2008 11:18 am

wah baik betul ibu mu tu...

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by KAY on Sat Nov 29, 2008 11:53 am

ha ha.....dia risau saya asyik main game. Wink
avatar
KAY
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 371
Registration date : 16/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Admin on Sat Nov 29, 2008 12:06 pm

ooo... ada sejarahlah tu asyik main game sj kan... hehe...

_________________mbf...
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 3369
Registration date : 19/04/2008

View user profile http://maribelajar.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by amanda on Sun Nov 30, 2008 10:10 am

Bapa saya yg bagitahu. Sy tidak tau dia dpt dari mana. Dia hanya beritahu forum ini bagus jd sy pun setuju.
avatar
amanda
MBF Senior Member
MBF Senior Member

Number of posts : 313
Location : lahad datu, sabah
Humor : pada satu hari, kebun buah pak mat terbakar. apakah buah yang terselamat dari kebakaran itu?
Registration date : 15/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Cikgu X on Sun Nov 30, 2008 11:09 am

wah, bagusnya ayahmu tu kerana mencarikan bahan2 yg baik utk anak. Jd, amanda mestilah belajar betul2 supaya ibubapa gembira dan merasa bangga.
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Cikgu Edy on Mon Dec 01, 2008 9:20 am

saya memang seorang moderator dalam forum ini, jadi saya bukan terjumpa forum ini tetapi "salah seorang" yang mewujudkan forum ini. Forum ini memang akan kami jaga supaya para pelajar menjadi seronok ketika melayari internet.

Sebenarnya kamu boleh menulis apa saya, mencadang apa saja dan menjawab apa sahaja soalan dalam forum ini. Cuma pada ketika ini kebanyakkan pelajar adalah dalam cuti maka forum ini lebih kepada pengetahuan am sahaja, tetapi apabila sekolah sudah bermula nanti, kami akan memasukkan banyak lagi soalan-soalan untuk kamu jawab.

he he... terkeluar topik pula saya... Laughing

_________________mbf...
Be Joyful always...
avatar
Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts : 968
Humor : hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date : 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Cikgu Edy on Mon Dec 01, 2008 9:22 am

KAY wrote:ha ha.....dia risau saya asyik main game. Wink

Hai kay, ibu mu tahu apa yang terbaik untuk mu, jangan risau, dalam forum ini kay akan mudah mendapat kawan-kawan baru.

_________________mbf...
Be Joyful always...
avatar
Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts : 968
Humor : hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date : 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Dapat menerusi search engine

Post by azri08 on Thu Jan 01, 2009 12:47 am

Salam,Selamat tahun baru 2009 dah berlalu 42minit.Alhamdulillah saya dan keluarga masih di rumah,hanya menginsafi diri dan tazkirah betapa kerdilnya diri ini.Dilihat keatas langit yang luas terbentang dan berlapis lagi langit diatas tanpa sebarang tiang.Maka diri ini berfikir sejenak siapakah yang menciptanya.Allah kata diri ini.Maka di tahun baru 2009 dan Maal Hijrah 1430 sama-sama lah kita muhasabah diriini,dengan banyakkan mencari ilmu.Ilmu itu ibarat setitik di lautan.Makin bertambah ilmu kita makin luas juga bertambahnya lautan itu.Itulah ilmu Allah SWT yang berkuasa maha PENCIPTA dan MAHA segala-galanya.Amin. study Basketball

azri08
MBF Member (A)
MBF Member (A)

Number of posts : 141
Age : 54
Location : sepang,bandar baru salak tinggi
Registration date : 19/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by JCJUE on Thu Jan 01, 2009 1:33 am

saya tahu mengenai forum ini melalui search engine... ketika ingin mencari bahan rujukan untuk pengajaran saya..dan saya telah beri address blog ini kepada rakan2 sy yg lain..
avatar
JCJUE
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 79
Age : 36
Location : Selangor
Registration date : 11/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Cikgu Edy on Fri Jan 02, 2009 8:32 am

thanks jcjue...

_________________mbf...
Be Joyful always...
avatar
Cikgu Edy
Moderator
Moderator

Number of posts : 968
Humor : hiiii hiii . nobody's perfect laa...
Registration date : 08/05/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Cikgu X on Thu Jul 09, 2009 10:11 pm

ok, kita teruskan topik ini... bgmana anda tahu ttg forum mari belajar ini?

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by pu3 on Thu Jul 09, 2009 10:49 pm

ehmmm.... kebetulan nak mcari bahan tuk pnp kat tenet... jumpa la MBF ni yg smemangnya jg pu3 mmg nak mcari bahan tuk buat peka... flower
avatar
pu3
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 45
Location : D mana ada liputan Celcom, D situ ada pu3...
Registration date : 05/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Cikgu X on Thu Jul 09, 2009 11:20 pm

memang tu, kalau cari di search engine spt yahoo atau google, akan tersenarai forum mari belajar, mbf ini...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by pu3 on Thu Jul 09, 2009 11:25 pm

ehmmm tu la pasal... so da dpt peluang mcamni... pu3 pun terusla join... Wink
avatar
pu3
MBF Member (C)
MBF Member (C)

Number of posts : 45
Location : D mana ada liputan Celcom, D situ ada pu3...
Registration date : 05/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Cikgu X on Thu Jul 09, 2009 11:32 pm

ya, dan guru spt ckgu pu3 lah yg sangat2 dialu2kan dlm forum mbf... sambil membimbing murid2 maya kita, perkongsian ilmu & informasi, ditambah lagi dgn perbincangan, sdh tentu akan memantapkan kita guru2...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by sensei_sc on Fri Jul 10, 2009 8:16 pm

hehehe..ntahlah. tetiba jer tergerak naluri utk menekan forum nih. bukan atas desakan..bukan juga atas kemahuan..

sajer je gatal tangan..tapi mgkin dah sampai 'seru' gamaknyer..hehehe

senyum selalu...sensei... sunny

sensei_sc
MBF Junior Member
MBF Junior Member

Number of posts : 29
Location : wpkl
Registration date : 05/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by JCJUE on Sun Jul 12, 2009 11:20 pm

ini lah satu-satunya forum yang saya aktif. yang lain2 tu tak ade pun.. Very Happy
avatar
JCJUE
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 79
Age : 36
Location : Selangor
Registration date : 11/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Cikgu X on Sun Jul 12, 2009 11:28 pm

baguslah tu cikgu... mmg ckgu sangat2 dialu2kan di sini... mbf dwujudkan dgn tujuan utk berkongsi ilmu pengetahuan & informasi sesama guru & pd masa yg sama membimbing murid2 maya kita... tq ckgu...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by JCJUE on Wed Jul 15, 2009 10:11 pm

saya suka forum ini. memang banyak ilmu,pendapat dan cadangan yg di kongsi disini. Saya berharap agar ramai lagi guru-guru terutama dari semenanjung dapat menyertai forum nie. Kalau dekat bolehla kita berjumpa..
avatar
JCJUE
MBF Member (B)
MBF Member (B)

Number of posts : 79
Age : 36
Location : Selangor
Registration date : 11/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Cikgu X on Wed Jul 15, 2009 10:23 pm

ya, betul tu ckgu... saya juga berharap agar lebih ramai guru join kita di sini agar kta dpt berkongsi banyak ilmu & maklumat... dan sdh tentu lebih ramai lebih meriah... saya sendiri selalu berfikir apa bhn yg saya dpt kongsikan dgn guru2...

_________________mbf...
avatar
Cikgu X
Special Rank

Number of posts : 3202
Registration date : 12/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Bagaimana kamu tahu tentang forum ini?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum